20 C
Bor
20, jul, 2024

Završena rekonstrukcija fiskulturne sale u OŠ „3.oktobar“ u Boru

Učenici osnovne škole „3. oktobar“ u Boru će nastavu fizičkog vaspitanja imati u potpuno renoviranoj fiskulturnoj sali. Iz budžeta grada Bora izdvojeno je blizu deset miliona dinara kako bi se uradila rekonstrukcija  podova, plafona, osvetljenja, svlačionica, a urađen je i novi sanitarni čvor.

„Raduje nas da učenici OŠ 3.oktobar sada imaju zaista veoma dobre uslove za realizaciju nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sve ovo sija nekim novim sjajem i nadamo se da će biti još puno sportskih rezultata kao podstrek ovim novim uslovima u našoj obrazovnoj ustanovi“, rekla je Snežana Savićević, direktorka OŠ 3.oktobar.

 

Rekonstrukcija fiskulturne sale je završena uz malo kašnjenja zbog problema sa izvođačima radova, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, prilikom obilaska ove vaspitne ustanove.

„Nastavljamo i u 2023. godini sa razvojem i kapitalnim investicijama u osnovnoškolske, srednjoškolske i predškolske objekte, pre svega za podizanje kvaliteta života i uslova boravljenja naše dece u školama, ali sa druge strane vodimo računa da te škole, pre svega fiskulturne sale budu stavljene u razvoj sporta i omladine“, naglasio je gradonačelnik.

On je dodao da će se ove godine izgraditi 17 novih dečijih igrališta u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, kao i košarkaški tereni na otvorenom, kako bi se unapredio razvoj sporta i omladine na teritoriji grada Bora.


„Definitivno Bor je jedan od gradova u Srbiji koji vrlo direktno odvaja finansijska sredstva  za razvoj sporta i omladine. Kada pogledamo danas,  grad Bor direktno iz budžeta grada izdvaja skoro 80 procenata finansijskih sredstava potrebnih za rad naših klubova preko sportskog centra. Jedna od lepih stvari jeste da se vrlo brzo kreće i sa izgradnjom akva parka koji će biti u toj službi, pre svega provođenja kvalitetnog vremena naše dece i omladine na teritoriji grada Bora“,
dodao je Milikić.

Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, smatra da lokalna samouprava na veoma dobar način pomaže kvalitetu obrazovanja u gradu, od renoviranja i uređenja školskih objekata, do nabavke besplatnih udžbenika za sve osnovce, kao i udžbenika i pribora za đake prvake, nagrada za vukovce i učenike generacije, kao i  stipendija za srednjoškolce.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here