-12 C
Bor
22, feb, 2024

Većnici usvojili Predlog odluke o izmeštanju dela železničke pruge

Članovi Gradskog veća usvojili su Predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije izmeštanja dela železničke pruge u zoni  jame Bor. Zbog eksploatacije ležišta, Jama Borska reka, može doći do ugrožavanja postojeće železničke pruge odnosno koridora koji ima tunelski prolaz na toj deonici, pa je iz tog razloga neophodno izmestiti železničku prugu.

Zbog urušavanja tunela, koje se desio još davne 1983.godine, zaposleni u kompaniji ZiJin utvrdili su da je neophodno uraditi izmeštanje deo trase železničke pruge kako bi se podigao nivo bezbednosti. Mi smo kao grad u skladu sa zakonom sproveli javnu raspravu tokom koje je bilo nedirektnih sugestija meštana kada je reč o izmeštanju pruge. Struka radi svoj posao i izmeštanje će biti urađeno po svim standardima”, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Između ostalog usvojen je i  Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku JKP “Toplana” o kreditnom zaduženju od 350 miliona dinara za nabavku energenata.

“To je poslednje zaduženje koje će imati kao Toplana u ovom obliku. Nakon toga nema više kreditnih zaduženja, to je njihova obaveza koju će morati da izmiruju, jer se ulazi u Javno privatno partnerstvo I naša ideja je da se krene sa novom toplanom i da ona počne da radio od oktobra 2024.godine”, objasnio je gradonačelnik.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i izveštaj Bortravela o realizaciji usluga za period jul – decembar 2022.godine.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here