7 C
Bor
18, maj, 2024

NSZ raspisala 13 javnih poziva za aktivne mere zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva/konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima,  biti uključeno 21.205 lica, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom.

Za ove namene planirano je izdvajanje od  6,3 milijarde dinara, od toga, kao i prethodnih godina, 550 miliona dinara biće izdvojeno za osobe sa invaliditetom. Dodatna sredstva biće obezbeđena iz budžeta autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave za učešće u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja.

I ove godine će fokus biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti  bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu  viška zaposlenih.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom  31. decembar 2023. godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila, a rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova ističe 27. marta 2023. godine.

Javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog otvoren je do 31. oktobra 2023. godine.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška,  podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www. nsz.gov.rs, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here