16 C
Bor
12, jul, 2024

Počelo uklanjanje šiblja i granja pored puta

 

Lepo vreme omogućilo je da se počne sa uređenjem atarskih puteva. Tarup, radna mašina koja je nedavno stigla u JKP „3.oktobar“, danas je po prvi put na terenu, a čistila je šiblje i granje na novom zlotskom putu.

Nikola Marić
Nikola Marić
 „U prethodne dve godine grad je uložio ogromna sredstva za kupovinu nove mehanizacije za naša JKP preduzeća, odvojeno je preko 300 miliona dinara, kupljeno je preko 20 radnih mašina. Sada vidimo na delu učinak jedne od mašina koje smo kupili. Sada smo na novom zlotskom putu, mašina je TARUP za čišćenje i raskrčavanje šiblja pored puta. Moram da napomenem da smo mi u razgovorima sa našim meštanima došli do zaključka da je potrebno kupiti ove mašine, kako bi pre svega njima olakšali život, olakšali saobraćaj i unapredili sve što može da se unapredi“, naglasio je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika.

Foto:Npress

 

Za potrebe JKP „3.oktobar“ grad je do sada kupio 13 novih radnih mašina koje su već u funkciji, ovih dana stiže i novi buldožer, a za ovu godinu planirana je kupovina još dve radne mašine, kako bi se kapacitet ovog preduzeća podigao na još viši nivo.

Radmilo Guševac
Radmilo Guševac
„Sa ovom novom mašinom, na svakom rejonskom putu otrsićemo šiblje i grane  do debljine 30 cm. Nakon uređenja putnog pravca prema Zlotu, urediće se sve saobraćajnice gde prolazi javni gradski prevoz, a nakon toga šumski tarup ići će za sve rejonske puteve u svim selima“, rekao je Radmilo Guševac, direktor JKP „3.oktobar“.

Foto:Npress

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here