-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Održan okrugli sto na temu integralnog održivog teritorijalnog razvoja

U narodnoj biblioteci u Boru, danas je održan prvi od ukupni pet okruglih stolova na temu Strategije razvoja urbanog područja grada Bora.

Odluku o izradi strategije donela je Skupština grada Bora, a u samu izradu bili su uključeni građani i stručna javnost.

Kako bi se Borani uključili u proces izrade Strategije razvoja urbanog područja grada Bora, građani su putem ankete davali sugestije i predloge kako, šta se  i na koji način može unaprediti  u svim oblastima funkcionisanja grada.

„Na ovakvim okruglim stolovima, građani, kao i stručne službe grada Bora mogu dati svoje predloge i sugestije šta možemo bolje unaprediti, nakon čega ćemo pristupiti sveobuhvatnoj analizi. Već smo analizirali sve prednosti i mane i šta je to što grad Bor može da unapredi u ovom procesu, kako bi bili jedan od deset gradova u Srbiji koji će ovu strategiju doneti u toku 2023.godine“, istakao je Srećko Zdravković, član Gradskog veća.

Na današnjem okruglom stolu između ostalog razgovaralo se o urbanim strukturama, javnom prostoru, zaštiti prirode, održivom turizmu, ekonomskom razvoju, kao i zapošljavanju, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i kulturi.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here