8 C
Bor
18, maj, 2024

Zatvoreni bazeni bezbedni za kupače

Danima se na društvenim mrežama polemiše o bezbednosti kupača na zatvorenim bazenima Ustanove Sportski centar “Bobana Momčilović Veličković” Kako bi seutvrdilo činjenično stanje na teren su  izašli građevinski inženjeri koji su ustanovili da su bazeni bezbedni za korišćenje.

Marko Nikolić„Na sastanku sa sportskim klubovima došli smo do zajedničkog rešenja da se postavi zaštitna mreža da bi se plivači osećali bezbednije i kako bi se vratili svojim aktivnostima. Da su bazeni bezbedni za korišćenje dokaz je i skoro održan Međunarodni Кoper kup koji je okupio preko 200 plivača“, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Nikolić je dodao da ove godine kreće prva faza izgradnje akva parka i da je planirano da se u okviru tih radova ugrade toplotne pumpe koje će grejati vodu u zatvorenim bazenima, što će vaterpolo i plivačkim klubovima omogućiti treniranje tokom cele godine,  a ne samo u zimskim mesecima.

radovi bazen

Zatvoreni bazeni rade svakodnevno od 15 do 19 časova, dok je radno vreme vikendom od 11 do 19 sati, rekla je Bojana Dlbokić Dubočanin, direktorka Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“

Bojana“Zbog priprema za Međunarodni vaterpolo turnir, od danas pa sve do nedelje 12. marta zatvoreni bazeni neće raditi. Od nedelje se nastavlja  sa uobičajenim radom zatvorenih bazena. Temperatura vode u velikom i malom bazenu je 27,4 stepena. Кontrola ispravnosti vode vrši se jednom nedeljno a potvrda od strane Zavoda za javno zdravlje „Timok“ pokazuje da je ispravna za kupanje. Zbog bezbednosti kupača obezbeđen je i dovoljan broj spasioca“, ističe Bojana Dlbokić Dubočanin.

radovi bazen

Cena karte za bazene je nepromenjena i iznosi 150 dinara,  a u okviru zatvorenih bazena kupačima je na raspolaganju i sauna čije je radno vreme usklađeno sa radom zatvorenih bazena. Cena karte je ista kao i za bazene, 150 dinara.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here