-7.2 C
Bor
04, dec, 2023

Ambasadorka Republike Rumunije NJ.E. Silvija Davidoju posetila Bor

Ambasadorka Republike Rumunije, Njena ekselencija Silvija Davidoju, posetila je Bor i u Gradskoj kući razgovarala sa gradonačelnikom Aleksandrom Milikićem i njegovim saradnicima.

Jedan od razloga posete Boru, kako je rekla ambasadorka jeste i nastavak saradnje na projektima prekogranične saradnje, koje Republika Srbija i Republika Rumunija uspešno realizuju dugi niz godina.

“Oduvek sam smatrala da je Bor jedna bitna tačka u ekonomiji Srbije I danas sam ovde da se dogovorimo na kojim projektima možemo sarađivati u budućnosti, a sve to da bi naši građani sa obe strane granice što bolje iskoristili fondove koji će omogućiti bolji život i bolju sredinu u kojoj žive. Veoma me raduje što sa obe strane postoji želja da se pomognu obe zajednice da bolje žive”, rekla je Davidoju, zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Ambasadorka Rumunije izrazila je zadovoljstvo što se pripadnici rumunske nacionalne manjine koji žive na teritoriji grada Bora veoma poštuju.

Bor je Evropa u malom, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, podsetivši da na teritoriji grada Bora živi 21 nacija, a da se na poslednjem popisu 293 stanovnika izjasnilo kao rumunska nacionalna manjina.

“Mi želimo i hoćemo da u narednom  periodu uz dobru koordinaciju sa ambasadom Rumunije i sugrađanima koji su se izjasnili kao pripadnici  rumunske, makedonske, mađarske, vlaške nacionalne manjine  i svih drugih nacionalnih manjina, da kroz rad podižemo kvalitet i kapacitet saradnje. Ono što je grad Bor krasilo i krasi kroz istoriju, jeste poštovanje kulture i tradicije svih naroda koji žive ovde. Naš zadatak jeste da svaku ideju koja postoji i koja se tiče podizanja kvaliteta života naših sugrađana sagledamo i promovišemo u interesu svih ljudi koji ovde žive”, istakao je gradonačelnik.

 

Na sastanku je dogovorena i zajednička saradnja na projektima iz kulture i obrazovanja, koje će još više učvrstiti dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo između Srbije i Rumunije.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here