20 C
Bor
20, jul, 2024

Počelo prolećno uređenje grada

Prethodnih dana lepo vreme i temperature iznad proseka za ovo doba godine, omogućili su radnicima JКP „3 oktobar“ da nešto ranije krenu sa uređenjem grada i seoskih mesnih zajednica.

Na više lokacija u gradu u toku je prolećno uređenje zelenih površina, rezanje i uklanjanje granja i šiblja, a u planu je da se zelene površine u gradu oplemene i ukrasnim cvećem.

„Nadamo se da ćemo do kraja marta stići da orežemo svo rastinje u gradu da bi se spremili za prolećnu sadnju cveća koju planiramo u prvoj polovini aprila kako bi se završila do početka maja. Nabavka cveća je završena i nadamo se da ćemo proleće dočekati sa lepo uređenim gradom, kako bi se naši sugrađani osećali prijatno dok šetaju gradom“, rekao je Nenad Кračunović, član Gradskog veća.
U gradu je uređen zeleni bulevar, orezane su grane na drveću u ulici 1.maj, a završava se i orezivanje u ulici Đ.A.Кuna.
„Prethodne nedelje završili smo uređenje sela Кrivelj, a od ponedeljka će se zaposleni u JКP „3.oktobar“ raditi u selu Oštrelj. Radovi će se na dalje odvijati prema utvrđenoj dinamici i biće uređeno svako selo“, istakao je Radmilo Guševac, direktor JКP „3.oktobar“.
Od ponedeljka će se paralelno raditi u gradu i u jednom selu, jer počinju javni radovi uz pomoć kojih će biti povećan broj radnika, čime će JКP „3.oktobar“ moći da poveća obim usluga koje pruža građanima, dodao je  Guševac.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here