7 C
Bor
18, maj, 2024

Za bolje uslove školovanja dece u OŠ Vuk Karadžić u Slatini SZM obezbedila blizu 2 miliona dinara

U izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Slatini postavljena je ograda i zamenjeni su podovi u učionicama, a sredstva za ove radove donirala je kompanija „Serbia ZiJin Mining” (SZM).

Renoviranje ove seoske osnovne škole započeto je decembra 2021, a svi radovi završeni su početkom ove godine. Dvadesetak đaka nižih razreda i pripremnog odeljenja, koliko trenutno broji ova škola, sada ima bolje uslove za učenje i boravak u učionicama, a bezbednost je podignuta na viši nivo.

Zahvaljujući kompaniji „Serbia ZiJin Mining”, u izdvojenom odeljenju OŠ „Vuk Karadžić” u Slatini završene su dve velike kapitalne investicije, kaže direktorka škole, Ivana Pajkić.

„Zamenom ograde oko školskog dvorišta i renoviranjem podova u učionicama u celoj školi stvoreni su zdraviji uslovi za rad dece i bezbedniji boravak, ne samo đaka, već i zaposlenih u školi. Nadamo se da će saradnja sa kompanijom trajati i da će biti još bolja”, ističe Pajkić.

 

U cilju podrške deci u svim aspektima njihovog odrastanja,„SZM” je, prema rečima zamenika rukovodioca Službe za korporativnu društvenu odgovornost u ovoj kompaniji Džou Bina, podržala Predškolsku ustanovu i druge škole, obezbedila sredstva za kupovinu udžbenika i školskih torbi za borske učenike, nameštaja i vozila za vrtiće i finansijski podržala brojne druge aktivnosti u oblasti nauke, sporta i osnaživanja talenata.

„Renoviranje škole Vuk Karadžić u Slatini, jedne od najstarijih na teritoriji grada Bora, započeli smo decembra 2021. godine. Ulaganjem u iznosu od blizu dva miliona dinara omogućili smo postavljanje ograde oko školskog dvorišta i zamenu podova u učionicama. Danas, više od godinu dana kasnije, kada su svi radovi uspešno završeni, želimo da naglasimo da smo veoma zadovoljni time kako škola sada izgleda. Nadamo se da je bezbednost učenika podignuta na viši nivo, uslovi rada i nastave u renoviranim učionicama bolji i da će sve što radimo doprineti boljim rezultatima učenika. Osnovni cilj kompanije „SZM“, kao društveno odgovorne kompanije i iskrenog i predanog prijatelja, jeste da doprinese sveukupnom razvoju zajednice. Želja nam je da podstaknemo i druge da ulažu u obrazovanje, jer su deca naša budućnost, a perspektivni mladi ljudi nosioci budućeg razvoja i napretka društva i države. Možemo obećati da će se uporedo sa razvojem naše kompanije razvijati i jačati našu podršku mladima, obrazovanju, nauci, sportu i svim drugim oblastima”, ističe Džou.

U želji da obezbedi bolje opšte uslove i unapredi život lokalne zajednice, kompanija „Serbia ZiJin Mining” je u prethodnom periodu pokrenula mnoge projekte razvoja zajednice koji će se realizovati u narednim godinama. Programima „Vodovod”, „Topla zima”, „Siguran povratak kući” i „Za budućnost” doprinela je infrastrukturnom, društvenom, a u značajnoj meri i razvoju obrazovanja.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here