7 C
Bor
18, maj, 2024

Prijavljivanje za Penzionerske kartice i u seoskim mesnim zajednicama

Кako bi se korisnici penzija u  seoskim mesnim zajednicama što brže i efikasnije prijavili za Penzionerske kartice, PIO fond je organizovao akciju prijavljivanja u prostorijama njihovih mesnih zajednica.

Za penzionere koji žive na teritoriji MZ Zlot danas i sutra od 9 do 14 časova, zaposleni iz borske filijale Fonda pomoći će u popunjavanju i podnošenju elektronskog zahteva.

Prvog dana akcije u MZ Zlot prijavio se veliki broj penzionera, naglasio je zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević koji je istakao da je cilj kartica da se na direktan način unapredi životni standard penzionera.

“Penzionerska kartica je projekat iza koga je stala Republika Srbija i Vlada Republike Srbije uz podršku lokalne samouprave i to je kartica koja pruža dvostruke benefite, kao što su ostvarivanje popusta pri kupovini i sakupljanje bodova koje će obračunavati PIO Fond. Za svakih 500 dinara kupovine dobijaće se po jedan bod”, istakla je Milica Lakićević, direktorica filijale PIO Fonda u Boru.

Akcija prijavljivanja u prostorijama seoskih mesnih zajednica biće organizovana svakog radnog dana od 9 do 14 časova po sledećem rasporedu:

  1. i 21. mart – ZLOT

22.mart – OŠTRELJ

23.mart – ŠARBANOVAC (SELO)

24.mart – ŠARBANOVAC (TIMOК)

27.mart – КRIVELJ

28.mart – GORNJANE

29.mart – LUКA

30.mart – BRESTOVAC

31.mart – TANDA

3.april –  METOVNICA

4.april – SLATINA

5.april –  DONJA BELA REКA

6.april – BUČJE

Za prijavu je potrebno  poneti ličnu kartu ili bilo koji drugi dokument koji sadrži jedinstveni matični broj građana.

Zahtev za izdavanje kartice penzioneri mogu podneti i elektronski na sajtu fonda PIO (https://zpk.trezor.gov.rs/prijava), gde je od podataka potrebno upisati jedinstveni matični broj građana,  broj telefona ili email adresu, ili uz ličnu kartu u samoj filijali fonda PIO.

Rok za dobijanje kartice je mesec dana od dana podnošenja zahteva, a kartice će biti aktivirane od 1. oktobra.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here