-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Pored novog tabača za skijalište, u planu i letnji sadržaji na Crnom Vrhu

Skijalište na Crnom Vrhu dobilo je novi tabač  i već od naredne ski sezone staze će biti uređenije. Stari tabač je dotrajao, a uz pomoć grada Bora, kupljen je novi  kako bi se ljubiteljima zimskih sportova omogućilo da uživaju u lepotama skijanja.

“Novi tabač je od velikog značaja za skijalište. Tabač je sa vitlom, raonikom i frezom što je od velikog značaja za tabanje sneg, ali i ravnjanje staze nakon završetka ski sezone”, objasnila je Bojana Dlbokić, v.d.direktora Ustanove sportski centar “Bobana Momčilović Veličković”.

 

I to nije jedina novina kada je reč o Crnom Vrhu koji je danas obišao i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić. Uveliko se planira proširenje kapaciteta skijališta i izgradnja dečije ski staze, ali i dodatnih sadržaja koji bi privukli veći broj posetilaca.

“Ono što je nama primarno je da već od naredne godine pokušamo da delom uradimo osnežavanje samih staza. Ovde nije problem topologija terena, nisu problem topovi, problem je obezbediti vodu i na tome intenzivno radimo, a u pripremi je projekat da se radi sistem za prikupljanje voda kako bi mogli da se zadovolje topovi”, rekao je gradonačelnik, Aleksandar Milikić.

 

Kako bi Crni Vrh bio turistička destinacija na kojoj bi se i tokom leta okupljao veliki broj turista u planu su i novi sadržaji kao što su rolerkoster, dečija igrališta, biciklističke staze.

 

“Napravićemo mogućnost da već od naredne godine žičara prevozi putnike I bicikliste I uradićemo sve ono što je neophodno da se komplet Crni Vrh stavi u razvoj I  svrhu turizma. Zajedno sa sportskim centrom radićemo na proširenju kapaciteta letnje baste, da postojeći objekat radi I tokom leta I Crni Vrh će biti jedna turistička destinacija gde će naši sugrađani dolaziti i leti I zimi”, dodao je gradonačelnik.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here