12 C
Bor
29, sep, 2023

Štand kompanije „Serbia ZiJin Mining“ na sajmu zapošljavanja u žiži interesovanja nezaposlenih lica

Na 18. sajmu zapošljavanja, koji je organizovala borska filijala Nacionalne službe za zapošljavane, svoj štand imala je i kompanija „Serbia ZiJin Mining“ (SZM).

Posetioci sajma imali su priliku da na štandu kompanije dobiju sve potrebne informacije vezane za posao u „Serbia ZiJin Mining“, kao i da predaju svoju radnu biografiju.

Za četiri godine koliko već dugo posluje „SZM“ u Srbiji, posao je dobilo osam stotina radnika. Trenutno u kompaniji radi 1.500 radnika od kojih je 925 državljana Republike Srbije.

„Iz godine  u godinu broj prijava je sve veći, kao i broj zainteresovanih za rad u našoj kompanij. Kolege su uglavnom iz borskog i zaječarskog okruga, međutim s obzirom da otvaramo veliki broj radnih mesta, u poslednje vreme imamo veliki broj kolega koji dolaze iz severne, zapadne i centralne Srbije. Sve te ljude privlači upravo to što kompanija pruža mogućnost napredovanja i usavršavanja“, naglasila je Kristina Lazić, saradnik u službi za ljudske resurse kompanije „Serbia ZiJin Mining“ i dodala da se veliki broj mladih ljudi sa područja grada Bora i okoline vratio u ove krajeve upravo zbog zaposlenja u kompaniji.

„Serbia ZiJin Mining“ je savremena kompanija koja se trudi da svojim zaposlenima obezbedi bezbedno i zdravo radno okruženje u kome je prisutna prijatna poslovna klima.

Za mlade ljude uveli su i program mentorstva koji im pomaže da uđu u posao, da se usavršavaju i da kasnije, samim tim, imaju mogućnost napredovanja.

Sajam zapošljavanja

„Naša vrata su otvorena  za sve. Imamo jako dobru međuljudske odnose i saradnju, pokrenuli smo i program učenja srpskog i kineskog jezika  kako bi smo se međusobno bolje upoznali, upoznali kulturu, tradiciju i običaje i sve to nam pomaže  da funkcionišemo dobro“, objašnjava Lazićeva.

Pored dobrih međuljudskih odnosa u kompaniji odličnu saradnju uspostavili su i sa lokalnom samoupravom, institucijama u gradu, kao i Nacionalnom službom za zapošljavanje na čiji su poziv danas bili učesnici sajma zapošljavanja. Nisu zaboravili da napomenu da je i saradnja sa lokalnom zajednicom na zavidnom nivou jer je upravo kompanija „Serbia ZiJin Mining“ učestvovala u brojnim humanitarnim pomoćima socijalno ugroženom stanovništvu, ali isto tako brojnim donacijama pomogla i u oblasti obrazovanja, zdravstva i kulture.

 

Dobra radna atmosfera, mogućnost usavršavanja i napredovanja bili su dovoljan razlog da za trenutno pedesetak slobodnih radnih mesta, svoju radnu biografiju dostavi više od 4oo nezaposlenih lica.

Upravo zbog svega ovoga štand kompanije „Serbia ZiJin Mining“ danas je bio u žiži interesovanja posetilaca sajma.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here