12 C
Bor
20, apr, 2024

„Serbia ZiJin Mining“ donirala svim seoskim kulturno umetničkim društvima po sto hiljada dinara

Kompanija „Serbia ZiJin Mining“ još jednom je pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja podržava razvoj lokalne zajednice, ovoga puta donacijom za seoska kulturno umetnička društva.

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave i Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, danas je u Gradskoj kući potpisan ugovor na osnovu kojeg će jedanaest kulturno umetničkih društava dobiti novčana sredstva u visini od sto hiljada dinara.

U ime lokalne samouprave, kompaniji „Serbia ZiJin Mining“, zahvalio se Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora.

„Kulturno umetnička društva dobila su donaciju za rad u ovoj godini, za organizaciju Susreta sela, kao i za druge manifestacije i sabore koje organizuju tokom cele godine“, rekao je Stojanović i dodao da se nada da će se dobra saradnja sa kompanijom nastaviti i u narednom periodu.

 

Kina je zemlja koja neguje tradiciju, kulturu, običaje i stare zanate i zato razume koliko su oni važni za jedan narod. Upravo iz tog razloga, kompanija „Serbia ZiJin Mining“, želi da pruži svoj doprinos očuvanju kulture i običaja ovih krajeva, a manifestacija „Susreti sela”, koja ima tradiciju dugu šest decenija, je pravi primer očuvanja kulturne baštine, istakao je zamenik generalnog direktora kompanije „Serbia ZiJin Mining“, Jang Juankun.

„Ovih jedanaest kulturno umetničkih društava su nosioci lepote i raskoša izvornog folklora, narodnih običaja, verovanja, jezika, pesme i igre koji su karakteristični za ovaj kraj i koji, kao takvi, nikada ne smeju da padnu u zaborav. Kao društveno odgovorna kompanija, „Serbia ZiJin Mining“, ima cilj da podrži razvoj zajednice u kojoj posluje i zato mislimo da je veoma važno da lokalna zajednica, pored toga što neprestano razvija svoje kapacitete, neguje i čuva i ono što joj je ostalo u nasleđe i da to prenese narednim pokolenjima. Shvatajući koliko je uloga kulturno-umetničkih društava i manifestacija kao što je „Susreti sela” u tom nastojanju bitna, veoma smo ponosni što naša kompanija ima priliku da pomogne u postizanju jednog tako velikog i uzvišenog cilja kao što je očuvanje kulture i tradicije ovih prostora. Izuzetno nam je drago što u realizaciji ove manifestacije učestvuje veliki broj mladih ljudi, jer ta činjenica daje nadu da će kultura i tradicija ovih krajeva nastaviti da se poštuje i voli i u budućnosti, a kompanija će se uvek svesrdno truditi da podrži i potpomogne ovako značajne događaje i nastaviti da bude posvećena lokalnoj zajenici“, naglasio je Juankun.

 

Donacija kompanije je za svaku pohvalu, rekla je u ime svih kulturno umetničkih društava, Dvna Nikolić iz KUD Krivelj.

„Izašli su nam u susret i  ova sredstva će nam pomoći u organizaciji svih ovogodišnjih manifestacija. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati njihovu pomoć i podršku za sve naše aktivnosti“, rekla je Divna Nikolić.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here