-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Karavan “Digitalna Ekspedicija 2023” u Boru

Prva stanica ovogodišnjeg karavana “Digitalna Ekspedicija 2023” je grad Bor. Danas i sutra u Narodnoj biblioteci i Klubu penzionera kroz tematska predavanja građani Bora imaće priliku da saznaju sve o digitalnoj pismenosti, važnosti digitalnih veština, bezbednom ponašanju u onlajn svetu, kao i o ostalim prednostima upotrebe interneta i digitalnog prostora.

U prostorijama Kluba penzionera kluba, održana je obuka korišćenja digitalnih uređaja, način povezivanja na internet, pretraživanje sadržaja na internetu, čuvanje ličnih podataka, korišćenje aplikacija za komunikaciju i elektronsku trgovinu, što će im omugućiti veću nezavisnost u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.  Obuke za penzionere nastaviće da se održavaju u nedeljnim terminima od strane Kancelarije za mlde Bor, kako bi stariji sugrađani mogli da saznaju sve o digitalnoj pismenosti.

U Narodnoj biblioteci Bor za učenike osnovnih škola kreirana je serija radionica na temu bezbednog korišćenja interneta s obzirom da su oni najugroženiji u digitalnom prostoru, jer najviše vremena provode na društvenim mrežama i popularnim onlajn platformama.
Borani će i sutra imati priliku da se upoznaju sa digitalnim veštinama koje su svima neophodne u vreme informatičke revolucije i digitalizacije.

 

Tokom naredna tri meseca, karavan će posetiti još devet gradova u Srbije kako bi svi zainteresovani građani imali priliku da se upoznaju sa digitalnim veštinama 21. veka.

„Digitalna ekspedicija“ se sprovodi uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Кancelarije za IT i eUpravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i evropskom organizacijom Propulsion.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here