16 C
Bor
12, jul, 2024

Počelo prolećno uređenje grada

Akcija prolećnog uređenja grada počela je danas u mesnoj zajednici Novi gradski centar. U svim gradskim mesnim zajednicama radnici JKP 3.oktobar radiće na uređenju zelenih površina, parkova, orezivanju granja i šiblja kao i rezanju krošnji drveća koje smetaju elektro mreži.

Zaposleni iz JKP “Vodovod”  raditi na čiščenju atmosferske kanalizacije, zameni poklopaca na šahtama, kao i zameni neispravne ulične rasvete.

 

“Na inicijativu gradonačelnika krenuli smo akciju uređenja grada od Novog gradskog centra, zatim preko V mesne zajednice urediće se sva gradska naselja. Ovde zajedno rade ekipe JKP “3.oktobar i JKP “Vodovod”, svako radi posao iz svoje oblast.. Želeo bih ovom prilikom da pozovem meštane naselja, da uzmu učešće u akciji, da daju predloge i sugestije i da na taj način uredimo grad kako bi njima bilo prijatnije kada tokom leta budu šetali ili odmarali u svojim parkovima”,naglasio je Nenad Kračunović, član Gradskog veća.

Pored zamene poklopaca na šahtama, čišćenju odvodnih kanala za atmosfersku kanalizaciju, zaposleni u JKP “Vodovod” radiće i na sređivanju i  zameni neispravne rasvete,

 “Krenuli smo iz NGC sa čišćenjem atmosferske kanalizacije, ispiranjem i pranjem i u naredna dva meseca odradićemo sve gradske mesne zajednice.. Atmosferska kanalizacija je problem u svim gradovima u Srbiji, pa tako i kod nas, ali zajedničkim snagama vodovoda i 3.oktobra odradićemo sve što je potrebno da grad bude lepši, uredniji i čistiji”, objasnio je Goran Pavić, direktor JKP “Vodovod”.

Akcijom prolećnog uređenja grada planirano je da radnici iz ova dva komunalna preduzeća u svakoj mesnoj zajednici obave sve neophodne poslove u roku od 7 do 10 dana.

“Radnici JKP “3.oktobar” će raditi na uređenju javnih površina, metlanjem orezivanjem žbunja i stabala, a paralelno radimo i košenje zeelnih površina. U toku naredne nedelje stići će i cveće  koje ćemo odmah krenuti da sadimo po gradu”, rekao je Radmilo Guševac, direktor JKP”3.oktobar”.

 

Kada je reč o uređenju seoskih mesnih zajednica, Guševac je dodao da se u svakom selu nalazi dva do tri radnika upošljenih na javnim radovima koji brinu o uređenju seoskih mesnih zajednica.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here