-12 C
Bor
22, feb, 2024

Stotinu domaćinstava sela Metovnice biće priključeno na vodosistem Bogovina

Prvi ovogodišnji projekat vodosnabdevanja borskih sela počeo je u Metovnici gde je u toku izgradnja vodovodne mreže u rejonu Buturov potok. Izgradnjom vodovoda meštani ovog sela priključiće se na regionalni sistem vodosnabdevanja “Bogovina”. U planu je da se postavi 5,5 kilometara vodovodne mreže, a po završetku radova zdravu pijaću vodu dobiće oko stotinu domaćinstava. Za ove namene iz gradske kase izdvojeno je 67 miliona dinara.

Radove na izgradnji vodovodne mreže obišao je i zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević, koji je tom prilikom izjavio da se nastavlja sa uređenjem sela i svega onoga što je potrebno za razvoj svake seoske mesne zajednice.

“Danas smo u selu Metovnica gde se radi nova vodovodna mreža i mi na ovaj način pokazujemo brigu o svakom selu. Siguran sam da ćemo u narednih godinu dana rešiti vodosnabdevanje na celoj teritoriji grada Bora”, rekao je Janošević.

Prema rečima direktora JKP “Vodovod”, Gorana Pavića, projekat je vrlo specifičan, jer se na mreži nalaze pumpna stanica i rezervoari, a radove otežava brdska konfiguracija terena.

“Radovi će biti završeni u najkraćem mogućem roku, a u narednom periodu nas očekuje  postavljanje još 11,5 kilimetara vodovoda u Metovnici, prekoTunela i od objekata gde se nalaze  MZ Metovnica i Dom kulture do Metovnice Timok. Za ovaj posao iz gradskog budžeta izdvojeno je 350 miliona dinara”,objasnio je Pavić.

Završetkom oba projekta biće rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja meštana sela Metovnica.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here