17 C
Bor
20, jul, 2024

Opšta bolnica u Boru dobila sterilizator za medicinsku opremu zahvaljujući donaciji kompanije Serbia ZiJin Copper

Kompanija „Serbia ZiJin Copper“, uručila je Opštoj bolnici u Boru donaciju vrednu pet miliona dinara. Donacija se sastoji od uređaja za sterilisanje medicinskih instrumenata i materijala koji se koriste u operacionom bloku.

Bolnica u Boru je do sada morala da šalje svoje hirurške instrumente i opremu u susedni Zaječar radi sterilizacije, ali zahvaljujući ovoj i donaciji Ministarstva zdravlja sada imamo dva,  tako će ovi  uređaji omogućiti bolnici da sterilizuje svoju medicinsku opremu u sopstvenim prostorijama, što će smanjiti troškove i uštedeti vreme, istakla je dr Ana Golubović Spasojević, v.d.direktora Opšte bolnice.
“Ovo je samo jedan od prvih koraka i nadamo se uspešnoj saradnji sa Opštom bolnicom Bor. Ova saradnja između ZiJiina i zdravstvenih ustanova ne bi bila moguća da nije bilo lokalne samouprave koja je preuzela odgovornost i preuzela tu saradnju na čemu se zahvaljujem”, dodala je dr Ana.

 

Ovo je samo još jedan primer angažovanja kompanije u lokalnoj zajednici i podrške zdravstvenom sistemu.

Šef Kabineta generalnog direktora „Serbia ZiJin Copper“, Ven Hongzi, istakao je da je fokus kompanije u minulom periodu bio na borske i majdanpečke zdravstvene ustanove, čiji je rad prošle godine podržan sa više od pola miliona dolara.

“ Između ostalog, poklonili smo i Borui Majdanpeku po jedno savremeno sanitetsko vozilo. Ove godine planiramo da finansijski  podržimo specijalističke oblasti u zdravstvu, pa ćemo od narednog meseca konkretizovati saradnju u oblasti javnog zdravlja i sa Zaječarom. Takođe, imamo na umu i sela sa ovih područja, gde smo već pomogli opremanje sanitarnih prostorija i nastavili finansiranje  specijalističkih pregleda” ,rekao je Ven Hongzi.

Uručenju donacije prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević, koji je rekao da od kompanije ZiJin očekuje veća ulaganja u oblasti zdravstva, s obzirom da se veliki broj radnika koji rade u obe kineske kompanije leči u Domu zdravlja i Opštoj bolnici.

“Grad će najkasnije za dve godine uraditi projekat za preseljenje bolnice i nadam se da će grad Bor zajedno sa državom i ZiJinom uraditi novi projekat koji će biti od koristi za sve građane. Na taj način će ovaj ovde objekat, koji je ispunio svoju misiju i koji je građen odavno, u vreme francuskih vlasnika rudnika, dobiti neko novo ruho”, rekao je  Janošević.

Ova donacija je dokaz da se trud kompanija i pojedinaca može isplatiti u poboljšanju života ljudi u lokalnoj zajednici.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here