8 C
Bor
18, maj, 2024

Ulična rasveta i u delovima grada gde je nikada nije ni bilo

Dugo očekivana ulična rasveta, stigla je i u deo grada u ulici „Nikole Pašića“, ispod Doma kulture, gde uličnog osvetljenja nikada nije ni bilo. Na inicijativu građana, zaposleni u JKP „Vodovod“ Bor, počeli su sa postavljanjem rasvete. Osim poboljšanja bezbednosti, ulična rasveta će u mnogome olakšati kretanje u večernjim satima.

Svaki opravdani zahtev građana biće realizovan, rekao je Igor Janković, član Gradskog veća. Nastavlja se dalje, izrađena je projektno tehnička dokumentacija za još tri lokacije u gradu.
„Urađeno je sve kako standardi i propisi nalažu. Svetiljke su led, pocinkovani su stubovi, a u ovom kvartu biće postavljeno osam novih stubova sa pratećom instalacijom“, naglasio je Janković prilikom obilaska radilišta.
Ovo je prvi od projekata za koji su sredstva izdvojena iz gradskog budžeta, a vrednost radova je tri miliona i 200 hiljada dinara, naglasio je Goran Pavić, direktor JKP “Vodovod”.
“Proširenje javne rasvete nastaviće se u centru, kod stare Pošte, kod novog parkinga iza Robne kuće, u ulici Milana Vasića Perice i u ulici 3.oktobar kod Nove Pošte. Pored radova na proširenju javne rasvete u gradu radi se i u selima na teritoriji grada Bora”, naglašava Pavić.

 

Čim vremenski uslovi budu dozvolili, počeće krpljenje udarnih rupa, u toku je betoniranje staza i stepeništa, a biće nastavljeno i uređenje parkinga, saobraćajnica i ostalih javnih površina u gradu.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here