17 C
Bor
20, jul, 2024

Održana 47. sednica Gradskog veća: Jankoviću “Toplana”, Kračunoviću “3. oktobar”, Milosavljeviću Sportski centar

Borske ustanove, odlukom Gradskom veća, dobile su nove direktore. Konačnu reč o njihovom imenovanju daće odbornici Skupštine grada.

Igor Janković, koji je u minule četiri godine obavljao funkciju člana Gradskog veća, predložen je za novog vršioca dužnosti direktora JKP “Toplana”, odlučili su većnici na svom 47. zasedanju.

„Sproveden je konkurs u JКP „Toplana“ za izbor direktora na koji se niko nije javio. Tim povodom doneli smo odluku da se na mesto v.d. direktora ovog preduzeća postavi Igor Janković koji je, u poslednje četiri godine, obavljao funkciju Gradskog većnika. Ovo je prilika da Janković vodi ovo preduzeće i da zajedno gradimo novu toplanu na gas i da se poveća kapacitet mazutnog kotla. Siguran sam da će Janković ovu funkciju vrlo dobro obavljati i da ćemo ući u jednu novu eru kada su u pitanju energenti“, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Novi direktor JKP “3. oktobar” umesto Radmila Guševca koji se zahvalio na podršci koju mu je Grad Bor pružao, u narednom periodu biće Nenad Кračunović, diplomirani inženjer šumarstva i dosadašnji većnik, odlučeno je većinom glasova.

“On će imati obavezu i zadatak da grad drži čistim i urednim, da poboljša kvalitet izvoženja smeća, pranja i održavanja ulica ali i bolje uređenje seoskih atarskih puteva”, dodao je gradonačelnik.

Bojana Dlbokić Dubočanin, dosadašnji vršilac dužnosti direktora Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković , podnela je iz ličnih razloga ostavku na ovu funkciju. Umesto nje je za prvog čoveka ove ustanove predložen diplomirani profesor fizičke kulture, Zaviša Milosavljević, istaknuti sporski radnik, trener sa međunarodnim iskustvom, čiji će zadatak biti da uslove i kvalitet usluga u Sportskom centru podigne na jedan viši nivo, da reši problem zatvorenih bazena i krova, da uredi higijenu i sve ono što nije urađeno prethodnih godina, rečeno je na sednici Gradskog veća.

„Poštujemo svačiji lični stav. Mnogo je urađeno u prethodnom periodu u Sportskom centru ali ima još puno toga da se uradi. Pre svega kreće se sa izgradnjom Akva parka. Dobili smo izvođača za izgradnju prve faze. Neophodno je što pre pokrenuti Savaču i da je stavimo u funkciju omladine i sporta na teritoriji grada Bora. U planu je izgradnja novih sportskih terena kod srednjih škola u naselju Metalurg“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here