16 C
Bor
13, jul, 2024

Nema povređenih u požaru. Rudari zadržani u Opštoj bolnici nisu životno ugroženi

Na izvoznom oknu rudnika “Jama” danas oko 11 časova izbio je požar.   Zahvaljujući  brzoj reakciji Vatrogasno- spasilačke ekipe i Sektora za bezbednost proizvodnje, svi zaposleni su evakuisani i nalaze se van životne opasnosti.

Na grudnom odeljenju  Opšte  bolnice  zadržano je 15 rudara zbog udisanja gasova koji su nastali prilikom požara, rekla je Dr Ana Golubović Spasojević, v.d.direktora Opšte bolnice u Boru i dodala da rudari nisu životno ugroženi, stabilni su i njihovo zdravstveno stanje se prati.

Gradonačelnik Bora i komandant Štaba za vanredne situacije, Aleksandar Milikić, obišao je borsku Jamu, ali i rudare koji su zadržani u bolnici.

Najbolje što sam mogao videti kao komandant  Štaba za vanredne situacije, da su u vatrogasno spasilačke  ekipe izašle na teren u roku od nekih sedam minuta od samog događaja. Istog trenutka su i jedinice hitne službe grada Bora izašle na teren, sva javna preduzeća koja su bila neophodna da pomognu u rešavanju tog pitanja. Evakuisani su  rudari koji su bili životno ugoženi tog trenutka, deo rudara se evakuisao sa druge strane izlaznog okna Jame. Najbitnije je da  nijedan rudar nije životno ugrožen. Imao sam priliku da ih vidim, svi su svesni, ali će biti zadržani 24 časa, to je procedura jer je u pitanju trovanje gasovima“, naglasio je Milikić.

 

Požar je lokalizovan oko 13 časova, a pretpostavka je da se dogodio zbog radova na varenju drobilice. Daljom detaljnom istragom utvrdiće se detalji ovog događaja, saopštili sui z kompanije “Serbia ZiJin Copper”.

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here