-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Uređenje staza i trotoara u Petoj mesnoj zajednici, sledi rad na Starom i Novom selištu

Sa početkom lepog vremena počela je i građevinska sezona koja je ove godine krenula nešto kasnije nego što je uobičajeno.

U Petoj mesnoj zajednici radi se na uređenju staza i trotoara, a nakon toga radiće se na Starom i Novom selištu.

“Dogovorili smo se da se na rebalansu budžeta traže dodatna finansijska sredstva i da se napravi plan uređenja prilaza zgradama, odnosno svakom stambenom objektu na teritoriji grada Bora, kako bi do kraja ove građevinske sezone pokušali da  što veći broj tih izazova ili problema  rešimo”, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, prilikom obilaska radova.

Radi se i na  krpljenu udarnih rupa koje je kasnilo takođe zbog vremenskih uslova koji nisu išli na ruku izvođačima radova. U toku je obeležavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, a u narednih mesec dana počeće i asfaltiranje trotoara, saobraćajnica i uređenje ivičnjaka.  Iz budžeta grada je izdvojeno dva puta po 250 miliona dinara, odnosno, 500 miliona dinara i za grad i za sela.

“Imamo plan uređenja,sve  ono što su naši sugrađani tražili i ljudi iz mesnih zajednica, ove godine će biti urađeno i biće tu mnogo promena i mnogo novih površina, pogotovu pešačkih, odnosno trotoara koji će biti rekonstruisani u ovoj građevinskoj sezoni. Između ostalog dogovorili smo i drugačiji pristup uređenja  javnih površina grada Bora. Direktor JKP “3.oktobar” dobio je zadatak da za svaku MZ odredi jedno lice koje će dežurati I voditi računa o toj MZ, čišćenju staza, trotoara, da vodi računa o javnim rekvizitima, klupama, kantama, kako bi mesne zajednice  bile uređenije, jer šteta je da sve ovo što radimo ne bude ispraćeno od strane JKP i da se tako više vodi računa o higijeni naših javnih površina”, dodao je gradonačelnik.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here