0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Zasedalo Gradsko veće. Usvojeno raspisivanje konkursa za načelnika Gradske uprave

Članovi Gradskog veća između ostalog  usvojili su na današnjoj  50. sednici predlog o raspisivanju konkursa za budućeg načelnika Gradske uprave, s obzirom da sadašnjoj načelnici po sili zakona ističe mandat, predlog o dopuni Poslovnika o radu Gradskog veća grada Bora, kao i predlog zaključka o sprovođenju javne rasprave o nacrtu Plana kvaliteta vazduha za aglomeraciju Bor.

 

Jako je bitno da se svi naši sugrađani uključe u javnu raspravu, koja će trajati od 24. maja do 20. juna.Tema je bitna za sve nas, danas kada imamo situaciju na teritoriji grada Bora da je mnogo bolje stanje po pitanju kvaliteta vazduha, sami vidite da u poslednjih nekoliko meseci nema prekoračenja u vazduhu kada su u pitanju nedozvoljene supstance. Mi danas trebamo baš zbog toga što nemamo prekoračenja, da kroz ovakva javna dokumenta definišemo i redefinišemo za buduća neka vremena,neke uslove  po kojima će se vršiti merenja i kompletna kontrola vazduha. I zato molba za svu javnost, udruženja građana i sve one koji imaju interes da  se bave ovom temom da se uključe u javnu raspravu, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

 

Nakon sednice Gradskog veća, gradonačelnik se osvrnuo i na dojavu o podmetnutim bombama u školama.

 

Čuo sam se sa načelnikom policijske uprave grada Bora, u najkraćem mogućem roku službena lica policijske uprave izvršila su preglede svih škola, a dojave o podmetnutim bombama su bile lažne i molim roditelje da  imaju razumevanje i strpljenje, a ono što molim naše sugrađane i sve ljude gde god da su i ko  god se bavio time, a informaciju sam dobio da su školama stigle pretnje sa nekih mejlova iz inostranstva, da  ne koriste decu za stvaranje loših tenzija u društvu i da ne koriste poziciju škola za izazivanje nekog nereda, straha i panike. Mislim da to danas nije potrebno, kao i uvek nam je bitno jedinstvo, bitno je razumevanje i poštovanje svega onoga što radimo. Policijska uprava će raditi svoj posao na način kao što je to radila, reagujući istog trenutka, ali molba još jednom za roditelje da budu smireni, za građane da budu smireni a za organe da pojačaju kontrole, policija i tužilaštvo da u što kraćem roku pronađu te ljude koji su spremni da takve stvari rade danas i da na taj način izazivaju nered i paniku, istakao je gradonačelnik.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here