7 C
Bor
18, maj, 2024

Sportske igre mladih: „Pružam ruku, ne podmećem nogu“

Sportske igre mladih, najveće amatersko sportsko takmičenje u regionu, održaće se sutra, 25.maja od 10 časova na stadionu „FK Bor 1919“.

Sportske igre mladih otvoriće gradonačelnik Bora, a baklju sa plamenom  radosti i prijateljstva nosiće Sara Radović, kadetska reprezentativka u rukometu.

“Blizu dve stotine učenika iz osnovnih i srednjih škola svoje sportske veštine pokazaće u trčanju na 60 metara, malom fudbalu za dečake i devojčice kao i u igri između dve vatre”, rekao je Staniša Aksić, generalni sekretar SS Bor.

 

Sportske igre mladih imaju za cilj ne samo promovisanje sportskih aktivnosti među mladima, već i jačanje prijateljstva, tolerancije i međusobnog poštovanja. Ovakve manifestacije podstiču timski duh i  fer plej takmičenje kroz druženje.

“Grad Bor je i ove godine domaćin jedne lepe sportske manifestacije. Cilj nam je da decu okrenemo pravim vrednostima, a bavljenje sportom je jedan od načina za to”, istakao je Dejan Dulović, član Gradskog veća.

 

 

Za najuspešnije takmičare obezbeđene su nagrade, a prvoplasirana ekipa ići će na Državno prvenstvo koje će biti održano u Petrovcu na Mlavi.

Desete po redu “Sportske igre mladih”  ove godine održavaju se pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“.

Učesnici će imati priliku da ostave svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja, a autori najkreativnijih poruka na kraju desete sezone biće nagrađeni.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here