14 C
Bor
21, apr, 2024

Održane desete po redu Sportske igre mladih u Boru: „Pružam ruku ne podmećem nogu“

Desete po redu “Sportske igre mladih”  koje se ove godine održavaju  pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ održane su danas i u Boru u Ustanovi sportski centar “Bobana Momčilović Veličković.

Sportske igre mladih otvorio je zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević koji je tom prilikom rekao da će grad Bor i u budućnosti činiti sve što je potrebno kako bi se obezbedili svi potrebni uslovi za bavljenje sportom.

“Danas smo svedoci da jedna prelepa manifestacija, radost dečija može da bude povod za okupljanje svih nas. Sportske igre mladih, u organizaciji Dunav osiguranja, pokazuju da je mladost budućnost ovog sveta i našeg grada. Današnji događaj pokazuje da Bor ima mladost, da Bor ima budućnost. Ja sam optimista i svi ovi ljudi ovde koji se bave sportom imaju zarad čega da budu ponosni”, rekao je Janošević.

 

Baklju koja je upalila plamen radosti i prijateljstva nosila je Sara Radović, kadetska reprezentativka u rukometu.

“Bila mi je čast da otvorim ove godine Sportske igre mladih, čast mi je što su me prepoznali kao sportiskinju, nadam se da ćemo zajedno nizati dobre rezultate”, naglasila je Sara.

 

Blizu dve stotine učenika iz osnovnih i srednjih škola svoje sportske veštine pokazali su u trčanju na 60 metara, malom fudbalu za dečake i devojčice kao i u igri između dve vatre.

Učesnici su imali priliku da ostave svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja, a autori najkreativnijih poruka na kraju desete sezone biće nagrađeni.

“Pružam ruku ne podmećem nogu“ je slogan ovogodišnje sezone Sportskih igara mladih, koji ima za cilj da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja. Deca imaju priliku da pišu poruke, a na kraju sezone najlepše poruke biće nagrađene. Troje najboljih dobiće stipendijsko osiguranje od hiljadu evra. Tu su deca koja ne moraju da pokažu neki odličan sportski rezultat već da pokažu fer plej, toleranciju koliko im je bitno druženje, a to su osobine na kojima mi insistiramo kod dece koja su učesnici”, istakla je Daliborka Delibašić, PR Sportskih igara mladih.

 

Pobednici današnjeg takmičenja učestvovaće  na regionalnom finalu, 16. juna u Beogradu,  a zatim i na državnom finalu 10. jula u banji Ždrelo kod Petrovca na Mlavi.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here