0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Učenici drugog razreda ispunjeni veseljem i avanturom – Van nastavne aktivnosti obogaćuju njihovo školsko iskustvo

Učenici II-1 i II-4 iz osnovne škole Vuk Karadžić, predvođeni učiteljicama Aleksandrom Katić i Tanjom Kostić, uživali su u magičnom bioskopskom iskustvu gledajući film „Mala sirena“.

Poseta bioskopu „Zvezda“ samo je deo van nastavnih aktivnosti kako bi se mališanima pružilo raznovrsno i edukativno iskustvo, ali i prilika da se upoznaju sa umetnošću, kulturom i svetom mašte.

Učiteljica Aleksandra Katić, jedna je od malobrojnih prosvetnih radnika u Boru, koja ima jedinstvenu viziju kada je reč o obogaćivanju i oplemenjivanju školskog iskustva svojih učenika. Pored redovnih školskih aktivnosti i nastavnog programa koje sprovodi u radu sa učenicima, došla je na ideju kako da čas odeljenjske zajednice bude kreativniji, što su njeni učenici sa oduševljenjem prihvatili.

Svaki utorak, kada je čas odeljenjske zajednice, do kraja školske godine unapred je isplaniran.

„O svim aktivnostima i druženjima, dogovaram se sa mojim učenicima. Neke ideje su njihove, neke moje, ali sve imaju za cilj druženje i kvalitetno provedeno vreme. Planiramo da do kraja školske godine napravimo izlet do Zaječara, pa ćemo ići vozom. Veliki broj mališana nije imao priliku da putuje vozom i verujem da će im ova avantura biti zanimljiva. Spremamo se i za maskembal u našoj školi, pa svi zajedno predlažemo ideje za maske i kostime“, ističe učiteljica Aleksandra.

Kraj školske godine biće obeležen zajedničkim druženjem sa roditeljima kroz sportske igre i kviz koji su učenici zajedno osmislili sa svojom učiteljicom. Aleksandrini đaci redovni su posetioci pozorišnih predstava za decu, ali i učesnici u svim radionicama koje im omogućavaju da istraže različte oblasti interesovanja.

Na ovaj način deca pokazuju svoje interesovanje, kreativnost, a ovakva druženja u mnogome pomažu i u nastavnim aktivnostima. Sve to ih motiviše da brže usvajaju gradivo, rešavaju zadatke“, dodaje Aleksandra.

Njeni učenici učestvovali su i na nedavno održanim Sportskim igrama mladih, zajedno sa đacima iz izdvojenog odeljenja OŠ „Stanoje Miljković“ iz Šarbanovca, dok učenici iz još četiri osnovne škole iz Bora nisu učestvovali.

Da li je to odluka učitelja ili đaka, ne znamo, ali ono što zasigurno znamo da je školama potrebno više prosvetnih radnika kao što je učiteljica Aleksandra Katić.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here