17 C
Bor
20, jul, 2024

Predškolci iz vrtića „Dečija radost“ postali mali veksilolozi: Upoznavanje sa svetom zastava kroz kreativni projekat

Predškolci iz vrtića „Dečija radost“ uspešno su završili projekat pod nazivom „Mali veksilolozi“, koji ih je upoznao sa svetom zastava i nacionalnih simbola.

Na projektu koji  je počeo u novembru prošle godine učestvovala su sva deca i osoblje vrtića „Dečija radost“, radila je grupa dece u godini pred polazak u školu, sa vaspitačicama Zoricom Stojanović Petrović i Radicom Jevtić.

U okviru projekta deca su imala priliku da istraže različite zastave širom sveta, njihovim bojama i simbolikom. Upoznali su se i sa glavnim gradovima država koje su predstavljene na tim zastavama.

Tokom trajanja projekta posetili su štampariju i krojačku radionicu gde su imali priliku da se upoznaju sa procesom izrade zastava od odabira materijala do šivenja i finalne obrade. Vrhunac projekta bilo je stvaranje zastave koja predstavlja njihovu grupu. Zastavu su radili sa velikim entuzijazmom birajući boje i simbole koji ih najbolje opisuju. Kroz ovu aktivnost deca su razvijala svoju kreativnоst i timski duh, učeći da sarađuju i izražavaju svoje ideje.

U svojoj kreativnoj radionici u okviru projekta izradili su i zastavu sa grbom grada, koju su poklonili gradonačelniku grada Bora, Aleksandru Milikiću. Ovaj gest je simboličan način da pokažu ljubav prema svome gradu i ponos što su i oni deo zajednice.

Kruna ovog projekta bila je posebno druženje sa Deda Mrazom koje je obogatilo završnicu projekta.

Projekat „Mali veksilolozi“ pružio je deci ne samo znanje o zastavama i simbolima, već i priliku da razvijaju svoju maštovitost i kreativnost.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here