0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Kompanija „Serbia ZiJin Mining” obeležila Svetski dan zaštite životne sredine akcijom ćišćenja i uređenja rudnika Čukaru Peki

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji „Serbia ZiJin Mining”su na tri lokacije organizovali volontersku akciju čišćenja i uređenja rudnika Čukaru Peki

U prvom zelenom rudniku u Srbiji nedavno je uzgrađeno i uređeno nekoliko novih parkova i vrtova koji okružuju transportnu traku, dispečerski centar i novu administrativnu zgradu.

 

U skladu sa društveno odgovornom ulogom, koju kompanija neguje, današnjom akcijom čišćenja i uređenja rudnika zaposleni su želeli da doprinesu, kako ulepšavanju ambijenta u kojem rade, tako i zaštiti čitavog ekosistema u rudniku.

 

U cilju oplemenjivanja i očuvanja ekosistema, aktivnosti na uređenju rudnika, kao i pošumljavanje i ozelenjavanje biće nastavljeni i u budućnosti, ističu u Sektoru za zaštitu, bezbednost i životnu sredinu.

 

U zaštitu životne sredine, od početka rada, uloženo je više od 80 miliona dolara Kompanija koja teži nutom zagađenju ima cirkularni sistem tehničke vode, sprovodi monitoring vode i vazduha, ima sistem separacije i reciklaže otpada, a uradila je i jednogodišnju studiju o zaštiti biodiverziteta. Samo u ovoj godini u rudniku Čukaru Peki posađeno je 20.000 sadnica visokog i niskog rastinja, žbunastih biljaka i cveća.

Prostor rudnika oplemenjen je sa više od 80 ha trave. A do kraja godine u planu je da se zasadi još 6000 sadnica drveća .

 

Džan Čen - sektor za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu „Serbia ZiJin Mining”
Džan Čen – sektora za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu „Serbia ZiJin Mining”

„Ponosni smo što se i danas veliki broj zaposlenih u kompaniji odazvao akciji uređenja rudničkog kruga i zaštite biljaka koje su značajne za podsticanje biodiverziteta jer naš rudnik veliku pažnju poklanja, kako socijalnim, tako i ekološkim pitanjima, kao važnom segmentu društvene odgovornosti, čime dodatno skrećemo pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne sredine”, kaže Džan Čen iz sektora za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu „Serbia ZiJin Mining”.

 

Cilj kompanije „Serbia ZiJin Mining”  je čisto i zdravo okruženje u kom će uživati i zaposleni, ali i posetioci.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here