-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Tri dana sportske borbe na juniorskom Državnom prvenstvu u rukometu za devojčice u Boru

Grad Bor bio je domaćin juniorskog Državnog prvenstva u rukometu za devojčice rođene 2007. godine i mlađe.

Trodnevno prvenstvo okupilo je dvanaest najboljih klubova iz Srbije, među kojima je bila i ekipa ŽORК “ Bor Zijin Кoper“.

Pehar šampiona je otišao u Inđiju, pošto je 1. mesto osvojila ekipa ŽRK „Železničar“, koja je u finalu nadigrala ekipu ORК „Beograd“. Treće mesto zauzele su rukometašice ŽRK „Topličanin“ iz Prokuplja, koje su u meču za bronzano odličje slavile protiv rukometašica ŽRK „Srem“ iz Sremske Mitrovice.

I mestoŽRK „Železničar“ - Inđija
I mesto ŽRK „Železničar“ – Inđija
II mesto: ORK "Beograd" - Beograd
II mesto: ORK „Beograd“ – Beograd

 

III mesto ŽRK „Topličanin“ - Prokuplje
III mesto ŽRK „Topličanin“ – Prokuplje

Prošlogodišnje vicešampionke , ŽORК “ Bor Zijin Copper“, nakon tri dana takmičenja zauzele su 8.mesto.

Za najkorisniju igračicu Državnog prvenstva proglašena je Milica Otašević iz pobedničke ekipe, dok su u idealnu postavu prvenstva ušle su i njena saigračica Tatjana Činku na poziciji golmana, Nikolina Stojanović levo krilo „Mladog Radnika“ iz Požarevca, Iva Petrović levi bek ORК „Beograda“, Nikolina Bulatović srednji bek „Srema“, desni bek Lena Zdravković iz „Topličanina“ i još dve rukometašice poraženih finalista, Mia Nedeljković na poziciji desnog krila i pivotmen Aleksandra Кrezović.

Idealna postava Državnog prvenstva
Idealna postava Državnog prvenstva

Pobednički pehar uručio je zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević, dok je nagradu za najkorisniju rukometašicu Državnog prvenstva dodelio Zoran Barbulović, selektor ženske kadetske reprezentacije Srbije i trener seniorske ekipe ŽORК “ Bor Zijin Copper“.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here