-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Gradski većnici usvojili predlog nacrta prvog rebalansa za 2023.godinu

Na 53. sednici Gradskog veća usvojena su četiri predoga odluka od kojih je najvažnija nacrt prvog rebalansa budžeta za ovu godinu.

Zorana Gajić„Razlog izrade rebalansa budžeta je raspored suficita po završnom računu i veće ostvarenje planiranih prihoda u prvih 5 meseci ove godine. Rok za dostavu predloga bio je 19.maj i nakon razmatranja pripremljen je nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu koji je u odnosu na osnovnu odluku o budžetu veći za 0,1 odsto. Ukupna sredstva budžeta sada iznose 6 milijardi i 434 miliona dinara“, istakla je Zorana Gajić, načelnik Odeljenja za finansije i javne nabavke.

Javna rasprava o rebalansu budžeta počinje u ponedeljak, 12. i trajaće do 27. juna, dok je okrugli sto planiran za 20. jun.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predlog Odluke o završnom računu za prošlu godinu,  Odluku o pokretanju javne rasprave o Nacrtu plana detaljne regulacije za izgradnju postrojenja za skladištenje električne energije, vetroelektrane „Crni Vrh“, kao i predlog rešenja o visini naknada članova komisije za sprovođenje konkursa iz oblasti informisanja.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here