-14 C
Bor
22, feb, 2024

Nakon osam godina u inostranstvu, Dalibor Marković se vraća u Srbiju. Posao u kompaniji „SZM“ pruža kvalitetniji, stabilniji i lepši život

Rad u kompaniji „Serbia ZiJin Mining“ pruža kvalitetniji, stabilniji i lepši život

Dalibor Marković, četrdesetšestogodišnji tehničar drumskog saobraćaja, koji je reputaciju stekao u austrijskoj kompaniji koja se bavi međunarodnom špedicijom, prošle godine je odlučio da se nakon osam godina vrati u Srbiju. Pre tačno godinu dana postao je deo Tima za tešku mehanizaciju,  jednog od najuspešnijih u kompaniji „Serbia ZiJin Mining“.

Tim za tešku mehanizaciju

Dalibor je sa velikim zadovoljstvom prihvatio posao u „Serbia ZiJin Mining“ i pridružio se timu od 170 vozača teške mehanizacije koji poštujući sva pravila svoje službe i kompanije  postižu izuzetnu efikasnost u radu. Posao u kompaniji omogućio mu je povratak u Srbiju, a samim tim porodici i prijateljima, a posebno supruzi s kojom je u tom trenutku očekivao prvo dete.

Danas, tačno godinu dana nakon zaposlenja u kompaniji „Serbia ZiJin Mining“, njegov dom bogatiji je za još jednog člana porodice – devetomesečnog Danila, a život ispunjen lepim trenucima sa porodicom i poslom koji voli i koji mu je, kako kaže, život vratio u normalu.

 

Dalibor Marković
„Kao vozač kamiona međunarodne špedicije, po dva-tri meseca sam bio odsutan od kuće, a onda budem sa svojima nedelju-dve dana i ponovo se vraćam na put koji traje par meseci. Posle godinu dana rada u kompaniji „Serbia ZiJin Mining“, mogu da kažem da mi je ovaj posao doneo samo lepe stvari. Imam vremena za sve, da se posvetim porodici, izađem s prijateljima. Moj život je sada neuporedivo bolji i kvalitetniji. Osim toga, posao u kompaniji doneo mi je i nova poznanstva i nov način razmišljanja, kao i stabilniji život. Veoma sam zadovoljan platom i uslovima rada, a u razgovoru sa kolegama, zaključili smo da se rudnik razvija na fenomenalan način. Mnogo se radi na uređenju, održavanju čistoće, bezbednosti i ozelenjavanju. Naš rudnik sve više podseća na botaničku baštu i zato se kad dođemo na posao osećamo kao da smo na izletu, samo nam još roštilj nedostaje”, kaže kroz osmeh Dalibor, koji svakog dana putuje na posao iz sela Vražogrnac u okolini Zaječara.

Zaposlenje u rudarskoj kompaniji, nakon godina rada u međunarodnoj špediciji je za njega, kako kaže, predstavljalo izazov kojem se maksimalno posvetio, jer smatra da je činjenica što sada radi u industriji, uz bolje uslove rada, veliki napredak.

Zahvaljujući izuzetnoj saradnji, podršci i razumevanju, kako rukovodilaca tako i kolega, Tim za tešku mehanizaciju, koji je jedan od najuspešnijih i najefikasniji u kompaniji, postiže dobre rezultate.

Dalibor Marković
„Posao je veoma dobro organizovan i imamo zaista dobro rukovodstvo, kako kinesko, tako i srpsko. Stalno imamo priliku da se usavršavamo, uvek se ističe timski rad, a i mi među sobom delimo iskustva i pomažemo jedni drugima. Imamo zaista lepu saradnju, uvek postoji međusobna podrška, a često se organizujemo da pomognemo drugima, tako da sam neobično srećan što sam deo tima u kojem su okupljeni dobri i humani ljudi”, ističe Marković.

Za dobro funkcionisanje ovog Tima, pored kvalitetnih radnika, dobrog rukovodstva i organizacije, zaslužna je i mehanizacija poslednje generacije. Raspolažu sa sedamdesetak vozila koja se redovno održavaju, kontrolišu, a o tehničkoj ispravnosti se strogo vodi računa, što doprinosi visokoj produktivnosti Tima za tešku mehanizaciju kompanije „Serbia ZiJin Mining“.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here