17 C
Bor
20, jul, 2024

Grad Bor investira u crkve: 13 miliona dinara za obnovu i izgradnju verskih objekata

Na osnovu raspisanog javnog konkursa za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica, Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Boru odobreno je 5 miliona dinara za renoviranje i adaptaciju crkve u gradu, kao i verskоg objekta u Brestovcu.

foto:Npress
foto:Npress

Ugovor su potpisali gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i starešina hrama sveti Georgije u Boru, Radoje Mijović.

Aleksandar Milikić
Aleksandar Milikić
„U 2023. godini iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 13 miliona dinara za verske objekte na teritoriji grada Bora. Moram napomenuti da nikada ovoliko novca nije bilo izdvojeno za crkve, a naš zadatak je da nastavimo sa izgradnjom verskih objekata jer je to i naša obaveza koju ostavljamo našim pokolenjima“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.
protojerej Radoje Mijović
protojerej Radoje Mijović
„Prvenstveno želim da se zahvalim Bogu što je dao današnji dan ali i gradskim vlastima odnosno gradonačelniku i njegovim saradnicima na ovoj pomoći. U ime crkvene opštine Bor i u svoje lično ime želim da blagodarim na ovakvom vidu dobre volje i na tome što ćemo konačno moći da ostvarimo projekte koji su nam jako važni“, istakao je protojerej Radoje Mijović, starešina borskog hrama Sveti Georgije u Boru.

Ove godine je u planu i izgradnja novog verskog objekta na Novom gradskom groblju za koju je iz Gradskog budžeta izdvojeno osam miliona dinara. Završetak radova očekuje se krajem meseca septembra.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here