0.7 C
Bor
29, feb, 2024

FK „Bor 1919“ nastavlja uspešnu saradnju sa kompanijama „Serbia ZiJin Mining“ i „Serbia ZiJin Copper“ kroz novi ugovor o sponzorstvu i donaciji

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu i donaciji FK „Bor 1919“ nastavlja saradnju sa kompanijama “Serbia ZiJin Mining” i “Serbia ZiJin Copper“, koja je započeta prošle godine.

Predstavnici ove dve kompanije potpisali potpisali su sa predsednikom Upravnog odbora, Draganom Janoševićem  ugovor o nastavku sponzorstva najstarijeg fudbalskog kluba u gradu.

Kako bi ovaj sport okupio što više mladih ljudi koji će trenirati, kompanije „Serbia Zijin Mining“ i Serbia ZiJin Copper donirale su po milion dinara FK „Bor 1919“, kao podršku za dalji rad i razvoj talenata.

Novac ćemo usmeriti u razvoj kluba i infrastrukture za omladinske selekcije. Prošle godine smo, recimo, u mlađim kategorijama imali 30-ak dece, a sada ih je preko 120. Imamo sve neophodne uslove za rad sa njima, a nova uprava kluba potrudila se da u proteklih godinu dana renovira i prostorije, kao i samu zgradu stadiona. I to je jedan od znakova da nećemo odustati od ideje da klub vratimo tamo gde mu je i mesto, a to je najmanje Druga liga Srbije“, naglasio je Dragan Janošević, predsednik Upravnog odbora kluba.

 Jedan od stubova rada kompanije „Serbia Zijin Mining“ su aktivnosti za razvoj i dobrobit dece, zato su ulaganja kompanije prvenstveno usmerena na unapređenje obrazovanja i uslova rada obrazovnih institucija, kao i sportskih klubova i organiizacija koje okupljaju veliki broj dece, rekao je Džou Bin, menadžer službe za korporativnu i društvenu odgovornost „Serbia Zijin Mining“.

„Jedan od sportskih klubova sa kojim smo započeli saradnju prošle godine je Fudbalski klub Bor 1919. Nadamo se da će uz ovogodišnju pomoć ovaj klub biti u mogućnosti da omogući bolje uslove za rad i privuče što više dece da mu se priključe, da obezbedi kvalitetnije treninge i opremu, a pre svega da doprinese da mladi fudbaleri ostanu fokusirani na sport, da ostvare više pobeda i boljim rezultatima plasiraju ovaj klub u viši rang takmičenja, istakao je Bin.

 

Novi ugovor o donaciji vredan dva miliona dinara potpisan je uz obavezu jačanja kapaciteta kluba i infrastrukture za mlađe kategorije. 

„Serbia ZiJin Copper nastoji da ulaganjem u sport motiviše borske fudbalere da ostvare što bolje rezultate u predstojećoj sezoni”, rekao Feng Kui, predstavnik Kabineta generalnog direktora „SZC“  i izrazio nadu da će saradnja sa FK „Bor 1919“ dugo trajati.

 

 

U FK“Bor 1919“ veruju da će uz pomoć lokalne samouprave u narednih nekoliko godina grad Bor dobiti novi moderan stadion.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here