20 C
Bor
20, jul, 2024

Klub za sport i rekreaciju invalida u Boru opremio prostorije i nabavio sportsku opremu uz podršku kompanije „Serbia ZiJin Copper“

Uz finansijsku potporu „Serbia ZiJin Copper“, Klub za sport i rekreaciju invalida u Boru opremio je svoje prostorije i nabavio sportsku opremu za članove udruženja Potpisivanju ugovora o donaciji prisustvovao i predsednik Sportskog saveza invalida Srbije Dragan Janketić.

Dragan Janketić / Foto: I. Mitrović (Serbia ZiJin Copper)
Dragan Janketić / Foto: I. Mitrović (Serbia ZiJin Copper)
„Sportski savez invalida Srbije jedna je od najstarijih sportskih organizacija u ondašnjoj velikoj Jugoslaviji. Svih ovih godina opstajemo zahvaljujući podršci države, ali i dobrotvora iz redova privrednih subjekata. Zato želim da zahvalim kompaniji „Serbia ZiJin Copper“ za veliku podršku borskom Klubu za sport i rekreaciju invalida. Planiramo da oktobra baš u Boru organizujemo državno prevenstvo u šahu, pa se nadam da ćemo i tada naići na razumevanje kineske kompanije“ rekao je Janketić.

Klub za sport i rekreaciju invalida osnovan je 1987. Godine u Kladovu i tada je bio registrovan samo za osobe sa oštećenim vidom, a od 2002. godine kada je preregistrovan, njegovi članovi su i ostale osobe sa invaliditetom, a sedište je premešteno u Bor.

Članovi ovog kluba prošle godine bili su državni prvaci u ribolovu, dok su u šahu osvojili drugo mesto.

Jovica Stojanović / Foto: I. Mitrović (Serbia ZiJin Copper)
Jovica Stojanović / Foto: I. Mitrović (Serbia ZiJin Copper)
 „Imamo veliku podršku Sportskog saveza invalida Srbije, Sportskog saveza Bora, ali i preduzeća koje zapošljava osobe sa invaliditetom FLŽ „Zaštita“. Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji „Serbia ZiJin Copper“, jer nam je donacija u vidu stolica i sportske opreme bila zaista neophodna. Do pre nedelju dana imali smo samo dve klupe za sedenje, dok je sada ovo zaista prijatan ambijent – kazao je predsednik Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru Jovica Stojanović.

Predstavnica kompanijske Službe za saradnju sa lokalnom zajednicom Ding Xiaofan istakla je  zadovoljstvo što u ime „Serbia ZiJin Copper“ prisustvuje svečanosti koju su članovi Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru pripremili donatoru u čast.

Ding Xiaofan / Foto: I. Mitrović (Serbia ZiJin Copper)
Ding Xiaofan / Foto: I. Mitrović (Serbia ZiJin Copper)
„Srećni smo što smo u prilici da pomognemo, jer smatramo da invalidi imaju potpuno ista prava kao ostali ljudi“, naglasila je Ding Xiaofan.
 Foto: I. Mitrović (Serbia ZiJin Copper)
Foto: I. Mitrović (Serbia ZiJin Copper)

Prijateljima i donatorima Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru uručene su i zahvalnice.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here