20 C
Bor
20, jul, 2024

Formirane komisije za procenu štete od poplava u seoskim mesnim zajednicama Bora, prijave do 30. jula

Grad Bor je zbog posledica velikih padavina koje su izazvale veliku materijalnu štetu u  pojedinim seoskim mesnim zajednicama formirao posebne komisije za procenu štete. Građanima koji su pretrpeli štetu omogućeno je da podnesu prijave do 30. jula kako bi se njihova situacija adekvatno procenila i pružila pomoć u obnovi.

Grad Bor izdvojiće sredstva za pomoć svim domaćinstvima koja su pretrpela štetu, bilo na zemljištu, pomoćnim ili stambenim objektima, a sredstva za pomoć koja je  izdvojila je  Država biće namenjena sanaciji stambenih objekata.

Svi koji su pretrpeli štetu od poplava mogu podneti prijave na pisarnici gradske uprave. Prijave se podnose na propisanom obrascu koji je dostupan na mestu prijave. Ovaj korak omogućava efikasno prikupljanje informacija i olakšava proces procene štete.

Za sva dodatna pitanja ili dodatne informacije, građani se mogu obratiti nadležnima na broj telefona 030 423 255, lokal 164 ili 060 27 27 059 svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Počela je i sanacija oštećenih puteva,rekao je Nikola Marić pomoćnik gradonačelnika, prilikom obilaska poplavljenih područja.

“Zamolio bih naše meštane, pre svega za strpljenje. Određeni su prioriteti saniranja lokalnih saobraćajnica I nekategorisanih puteva. Niko neće ostati uskraćen za sanaciju puta, a sadašnje stanje nas obavezuje da radimo sve od početka”, naglasio je Marić.

 

Pored sanacije saobraćajnica radiće se i odvodni kanali i vodopropusti.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here