9.2 C
Bor
20, apr, 2024

54. Gradsko veće: Likvidacija Direkcije za izgradnju Bora okončana, pozitivno poslovanje JP za stambene usluge, minus kod JKP „Toplana“

 

Članovi Gradskog veća usvojili su 39 predloga Odluka i rešenja koji su bili na dnevnom redu 54. Sednice Gradskog veća.

Većnici su usvojili predlog Odluke o okončanju postupka likvidacije Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju Bora“, kao i izveštaje o radu Ustanova Sportski centar, Centar za kulturu, Narodne biblioteke, Muzeja rudarstva i metalurgije,Turističke organizacije i predškolske ustanove za decu “Bambi”.

Saglasni su bili i na predlog rešenja o razrešenju v.d.direktora Centra za socijalni rad, Jelene Ristić, kao i o njenom imenovanju za direktora ove ustanove.

U izveštaju poslovanja javnih preduzeća u prva tri meseca pozitivno poslovanje je iskazalo samo JP za stambene usluge, dok najveći minus beleži JKP “Toplana”.

„Ja sam i ranije govorio, a i sada to kažem, da javni sektor u gradu Boru nije u sjajnoj situaciji i da imamo ogroman problem. Najveći problem je Toplana. Kako ćemo ga rešavati? U ovom trenutku imamo razne predloge i zamisli. Vodovod nije u opasnosti, taj gubitak koji se pokazuje je papirološki. Ovo preduzeće će ove godine imati mnogo aktivnosti. JKP „3 oktobar“ je dobilo novog direktora ja mislim da ćemo sa ovim preduzećem napraviti dobru priču“, rekao je zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević.

Na sednici veća usvojen je i predlog Odluke o finansijskoj podršci za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Bora.

„To je najveća pomoć. Suočavali smo se unazad nekoliko godina sa raznim problemima u gradu gde su mladi ljudi odnosno deca bili životno ugroženi. Gledali smo i razmatrali kako i na koji način da mi zakonski to uredimo i eto danas smo doneli odluku za taj fond. Naša priča oko zaštite dece je vrlo ozbiljna i ona će omogućiti da se ti slučajevi rešavaju kroz institucije našeg sistema“, objasnio je Janošević.

Konačnu reč o svim predlozima odluka daće odbornici na narednoj sednici Skupštine grada Bora.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here