20 C
Bor
20, jul, 2024

Donacija kompanije „Serbia Zijin Mining“ unapređuje kapacitete Odeljenja za vanredne situacije u Boru

 Odeljenju za vanredne situacije u Boru danas je u prostorijama Vatrogasnog doma uručena donacija kompanije „Serbia Zijin Mining“. Vrednost donacije je više od 800.000 dinara, a Odeljenje za vanredne situacije dobilo je dron za lakše lociranje požara, a renovirana je sala za obuku i centralna kontrolna soba u Vatrogasnom domu.

„Serbia Zijin Mining“ kao društveno odgovorna kompanija pridaje veliki značaj zajedničkom razvoju sa lokalnim zajednicama. Jedna od izuzetno važnih institucija za grad Bor i bezbednost građana jeste i Odeljenje za vanredne situacije u Boru.

Kako je rekao  Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora kompanije Serbia Zijin Mining, cilj kompanije je da kontinuirano podržava infrastrukturnu izgradnju Vatrogasnog doma, unapredi mogućnosti zaštite od požara i zajednički doprinese bezbednosti građana Bora.

“Vatrogasna brigada ima veliku odgovornost u obezbeđenju zaštite od požara i bezbednost građana Bora u slučaju vanrednih situacija. U slučaju požara, prirodnih katastrofa i drugih nepogoda, vatrogasci uvek deluju prvi i rešavaju mnoge probleme u nizu, kako bi sprečili ili otklonili posledice brojnih vanrednih situacija kojima su ugroženi zdravlje i životi ljudi i imovine, kao i životna sredina, čijoj zaštiti je posvećena i naša kompanija. Takođe, naša kompanija , kao društveno odgovorna u potpunosti sarađuje sa vatrogasnom službom pomažući u oblasti zaštite od požara, očuvanju bezbednosti u vanrednim i drugim situacijama. Na primer u slučaju nedavne poplave u gradu Boru, sarađivali smo sa vatrogasnom službom, kako bismo brzo uspostavili životni red u lokalnoj zajednici i smanjili njene posledice”, rekao je Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora kompanije Serbia Zijin Mining.

Jonggang je još dodao da se nada da će se saradnja sa Odeljenjem za vanredne situacije nastaviti  i pojačati i u budućnosti, kako bi  zajednički poboljšali bezbednost i sigurnost građana.

Svaka pomoć Odeljenju za vanredne situacije i vatrogascima je izuzetno značajna jer predstavlja doprinos u spasavanju ljudskih života, naglasio je Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije, zahvalivši kompaniji na dragocenoj donaciji.

“Saradnja sa kompanijom datira od ranije u prethodnih nekoliko godina su u više navrata pomagali našim vatrogascima sa teškom mehanizacijom da zajedno gasimo velike požare  izazvane ljudskim nemarom na tertoriji grada Bora. Predmetna donacija je izuzetno značajna za potrebe Odeljenja  za vanredne  situacije, a što se tiče drona već smo ga u par navrata koristili na terenu što nam je značilo da postavimo pravilan taktički nastup u gašenju velikih požara. Saradnja sa kompanijom Serbia Zijin Mining je na izuzetno visokom nivou i ogleda se i u zajedničkim vežbama – obukama za zaposlene u ovoj kompaniji koje realizujemo bar dva puta godišnje. Ove vežbe su značajne i za nas vatrogasce ali i za zaposlene u kompaniji kako bi mogli pravovremeno da deluju u slučaju potrebe“, naglasio je Marković.

 

Odeljenje za vanredne situacije ima odličnu saradnju sa svim kompanijama na teritoriji Borskog upravnog okruga, na teritoriji grada Bora posebno sa Zijinovim kompanijama i ostalim preduzećima koja poseduju tešku mehanizaciju, koja je najpotrebnija prilikom gašenja velikih šumskih požara. Na izuzetno visokom nivou je i saradnja sa gradom, javno komunalnim preduzećima koja se videla nedavno nakon proglašenja vanredne situacije u Boru, kada su svi u kratkom vremenu dali sve od sebe da pomognu ugroženim sugrađanima.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here