20 C
Bor
20, jul, 2024

Nakon usvajanja rebalansa, planirani budžet grada Bora za ovu godinu biće veći od 7 milijardi dinara

Još osam predloga odluka naći će se na narednoj sednici Skupštine grada Bora, koje su na 55. sednici usvojili članovi Gradskog veća.

Gradsko veće

Prvim rebalansom budžeta za ovu godinu predviđeno je uvećanje od 800 miliona dinara, pa će planirani budžet za 2023. godinu iznositi 7,2 milijarde dinara. Najveći deo sredstava biće opredeljen za subvencije javno komunalnim preduzećima, prvenstveno Toplani i 3. oktobru.

Nikola Marić„Najviše sredstava idu u toplanu, ali ta sredstva biće opredeljena za izgradnju novih kotlova na drugi agregat, a ne za ugalj i za otplatu nasleđenih dugovanja s početka 2000 – tih godina koji se moraju platiti na osnovu sudskih presuda. Izdvojena su sredstva i za JKP „3.oktobar“ za sanaciju atarskih puteva nakon poplava i vremenskih nepogoda“, naglasio je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

 

Između ostalog članovi Gradskog veća usvojili su i predlog izmena programa poslovanja za pojedina komunalna preduzeća. Konačnu reč o svim predlozima daće odbornici na sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak, 30.jun.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here