9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Unapređenje zdravstvene zaštite u Boru: U Domu zdravlja uskoro magnetna rezonanca

U Domu zdravlja u Boru u toku su radovi na uređenju prostorija gde će biti instalirana magnetna rezonanca.Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja meseca avgusta i da će već u septembru prvim pacijentima biti urađen dijagnostički pregled.

„Kupovinom novih aparata i opreme za Dom zdravlja i Opštu bolnicu, investiramo u sistem zdravstvene zaštite u Boru. Želimo i hoćemo da budemo prvi dijagnostički centar u Srbiji. Pre par dana počela su sa radom i dva skenera u bolnici, a puštanjem u rad magnetne rezonance to ćemo i biti“, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić prilikom obilaska radova u Domu zdravlja.

 

Pored prostora gde će biti postavljena magnetna rezonanca biće uređena lekarska soba i druge prostorije koje su neophodne za rad dijagnostičkog centra.

„Naša želja da budemo regionalni dijagnostički centar polako ulazi u svoju finalizaciju. Na moje veliko zadovoljstvo, ali i zadovoljstvo građana koji će koristiti usluge magneta, više neće biti potreban odlazak u druge gradove i plaćanje pregleda koji su jako skupi, naglasila je Ana Golubović Spasojević, v.d.direktora Opšte bolnice u Boru.

 

U narednom periodu očekuje se i saglasnost resornog ministarstva za zapošljavanje još dva lekara koji će raditi na skenerima i magnetnoj rezonanci.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here