-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Komunalna milicija u Boru: Novi korak ka uređenom i čistijem gradu

Nakon višemesečne obuke i uspešno položenih ispita, u Boru je počela sa radom Komunalna milicija koja će do septembra meseca obavljati savetodavne funkcije, a nakon toga preći na sprovođenje sankcija.

U saradnji sa policijom i inspekcijskim službama kontrolisaće  nepropisno parkiranje na javnim površinama, odlaganje otpada, pravljenje buke, čuvanje domaćih životinja i drugih propisa koji se odnose na komunalni red.

Uvođenje Komunalne milicije predstavlja korak ka uređenijem i čistijem gradu, gde će se građani podsticati na poštovanje komunalnih pravila i očuvanje životne sredine. Očekuje se da će efikasno sprovođenje ovih mera doprineti stvaranju boljeg životnog ambijenta za sve građane Bora. 

Građani predstavke mogu podneti na pisarnici Gradske uprave ili lično u prostorijama Komunalne milicije koja se nalazi u ulici Nikole Pašića br. 14, na petom spratu, ili poslati na email:komunalna.milicija@bor.rs, kao i na broj telefona 060 27 27 059 FB grupe “Prijavi problem”, rekao je Dušan Bibić, načelnik Komunalne milicije.

“Apelujem na građane da pre bacanja kabastog otpada kontaktiraju nadležne službe kako se ne bi stavarale divlje deponije u gradu. Takođe i apel  da vlasnici neregistrovanih, havarisanih vozila i prikolica uklone vozila sa javnih površina, kako ne bi došli u situaciju da budu novčano kažnjeni”, rekao je Bibić.

 

Na vozilu Komunalne milicije sledeće nedelje biće instaliran uređaj scan-car koji će registrovati nepropisno zaustavljanje i parkiranje vozila na javnim površinama, kao i mestima predviđenim za osobe sa invaliditetom, a podaci će automatski biti prosleđeni Policijskoj upravi u Boru.

Na zahtev naših sugrađana na ovaj način uvešće se komunalni red,  pa više neće biti prostora za bahate vozače”, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je dodao da je na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojena odluka o javnim parkiralištima i da će se na prostoru nekadašnjeg “Savremenog doma” kod Dupleksa izgraditi podzemna garaža, a planira se i izgradnja velike javne garaže kojom će biti uređeno parkiranje u centralnim delovima grada,

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here