-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Zapošljavanje u fokusu: Kompanija “Serbia ZiJin Mining” predstavila svoju ponudu u Negotinu

Kompanija „Serbia ZiJin Mining” promovisala je svoj svoj rad i ponudu slobodnih poslova kandidatima sa teritorije opštine Negotin u okviru Info dana, koji je organizovala borska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sa 1.213 zaposlenih, od kojih je preko hiljadu domaćih radnika, kompanija je za četiri godine postala jedan od nosilaca ekonomskog i društvenog razvoja, a kojoj je zahvaljujući primeni savremenih tehnologija i visokih ekoloških standarda stvorena potreba za upošljavanje novih radnika. Kako su kompaniji potrebni operateri i tehničari u rudarskom sektoru, ali i visoko obrazovani stručnjaci poput inženjera, pravnika, ekonomista i stručnjaka u oblasti zaštite životne sredine, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, u Negotinu je organizovan  Info dan gde je nezaposlenim licima pružena mogućnost upoznavanja sa radom i slobodnim poslovima u prvom srpskom zelenom rudniku.

Kristina LazićFoto: Ngportal
Kristina Lazić                                                                                                                                           Foto: Ngportal
“Jedan smo od najpoželjnijih poslodavaca trenutno, ne samo u Boru nego u celoj istočnoj Srbiji, a imamo kolege i iz ostalih delova Srbije. Najviše naših kolega dolazi sa područja Bora, zatim  Zaječara, a povećava se i broj radnika koji dolaze iz Knjaževca. Prvi put smo u Negotinu. Nismo očekivali ovako veliki odaziv s obzirom da je počela sezona godišnjih odmora ali se javilo četrdesetak nezaposlenih koji su se raspitivali o kompaniji, o poslovima koje nudimo”, kaže Kristina Lazić,  zamenik supervizora u Sektoru za ljudske resurse.

Kompanija  „Serbia ZiJin Mining” osim zarada i visokih standarda bezbednosti na radu daje šansu mladima svih kvalifikacija.

“S obzirom da smo rudarska kompanija fokus nam je na službi rudarstva i pogonu za preradu minerala, odnosno na flotaciji. Uglavnom su to pozicije operatera transportnim trakama, pumpara, tražimo i veliki broj bravara, zavarivača, električara, rudarske tehničare, ali i visokoobrazovane kadrove: mašinske, rudarske, elektro inženjere, pravnike, ekonomiste, inženjere zaštite na radu, inženjere zaštite životne sredine. Iako tražimo ljude sa iskustvom, na pozicijama sa visokim obrazovanjem, dobrodošli su i svi ostali”, navodi Kristina Lazić.
Foto: Ng portal
Foto: Ngportal

Kao društveno odgovorna kompanija, koja postavlja visoke standarde poslovanja u ekologiji, saradnji  sa lokalnom zajednicom, kao i upravljanju zdravljem i bezbednošću, „Serbia ZiJin Mining”” uvela je i program mentorstva koji je, iako je zaživeo septembra 2022. godine, već dao odlične rezultate.

“Kolektiv je mlad i kako bismo pomogli našim mladim kolegama da uđu u kolektiv uveli smo program mentorstva koji podrazumeva da svaki novozaposleni koji je tek završio studije ima starijeg kolegu – mentora, koji radi dugi niz godina kako bi ga na najbolji način pripremio za radno mesto”, ističe Kristina Lazić.
Foto: Ngportal
Foto: Ngportal

Kompanija  „Serbia ZiJin Mining” inicirala je Info dan u Negotinu kako bi pružila priliku nezaposlenima sa teritorije opštine Negotin da se u neposrednom kontaktu upoznaju sa uslovima rada u prvom srpskom zelenom rudniku i kadrovskim potrebama ovog velikog poslodavca.

Lidija Načić“Kompanija  „Serbia ZiJin Mining””, prvi zeleni rudnik u Srbiji, pored  “Serbia ZiJin Copper”,  jedan je od  najvećih poslodavaca na regionu. Zato smo se potrudili da pozovemo veliki broj ljudi, kako onih koji duže čekaju na zaposlenje, tako i onih koji traže promenu zaposlenja. Zadovoljni smo, s obzirom na strukturu nezaposlenih na teritoriji opštine Negotin gde imamo 1.580 nezaposlenih, od kojih 750 sa prvim i drugim stepenom, a 650 sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme. Očekujemo da ovaj Info dan vrlo brzo pokaže rezultate zaposlenjem ljudi iz ovog kraja”, kaže Lidija Načić, vršilac dužnosti direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale u Boru.

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here