14 C
Bor
21, apr, 2024

 Državni sekretar ministarstva zdravlja: Hitna potreba za rekonstrukcijom i opremanjem porodilišta i odeljenja ginekologije

Državni sekretar ministarstva zdravlja, Aleksandar Milošević, obišao je danas Opštu bolnicu u Boru  kako bi se direktno upoznao sa problemima sa kojima se suočava bolnica, posebno u porodilištu i odeljenju ginekologije.

Tokom obilaska porodilišta, državni sekretar je svedočio izuzetno lošem stanju infrastrukture i nedostatku adekvatne opreme koja je neophodna za pružanje sigurne i kvalitetne zdravstvene zaštite trudnicama i novorođenčadima.

„Osnovni razlog naše posete je obilazak dela bolnice. Porodilište nije u zadovoljavajućem stanju, daleko je iznad svih standarda, probaćemo da nekim interventnim, blažim rekonstrukcijama dovedemo u što pristojnije stanje u budućem periodu dok se ne izgradi nova bolnica, da naše nove majke imaju pored osoblja koje radi tamo, imaju bolje uslove.  Obišli smo i deo  koji se odnosi na ginekologiju i ona je u lošem stanju, ali porodilište je u gorem stanju pošto se nalazi na zadnjem spratu i tu je postojao problem prokišnjavanja, tu je deo saniran deo nije tako da  pokušaćemo nešto interventno u što kraćem periodu da obezbedimo da se sanira. Nakon sanacije pokušaćemo da obezbedimo bar deo opreme koja je neophodna za porodilište jer po mom ličnom mišljenju komplet oprema treba da se zameni“, rekao je Aleksandar Milošević, državni sekretar u ministarstvu zdravlja.

U razgovoru sa direktorkom bolnice govorilo se i o prijemu novih kadrova. Veliki problem je starosna struktura lekara u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji pa i u Boru I zbog toga se na vreme moraju planirati kadrovi kako bi imali lekare specijaliste koji će nastaviti da rade, dodao je Milošević.

Pored porodilišta i ginekologije, državni sekretar je obišao i odeljenje radiologije i dva nova skenera.

 „Ono što je neophodno za bolnicu, a što je ministarstvo zdravlja prepoznalo je da se srede porodilište i ginekologija, jer rešavanjem tog dela pre svega našim sugrađankama i mestu gde se rađa novi život dajemo posebnu vrednost. Imamo zajednički cilj da zdravstveni sistem poboljšamo da bi naši sugrađani imali zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju. Trenutno borskoj bolnici nedostaje desetak lekara specijalista, ortopedi, anesteziolozi, internisti i radiolozi jer nas očekuje još lepih stvari za dijagnostički centar“, istakla je Ana Golubović Spasojević, v.d.direktora Opšte bolnice Bor.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here