14 C
Bor
14, apr, 2024

U toku zamena saobraćajnih znakova radi unapređenja saobraćajne bezbednosti

U Boru je u toku postavljanje nove vertikalne signalizacije u cilju unapređenja saobraćajne bezbednosti. Ovaj projekat finansira se iz lokalnog budžeta, a predviđa zamenu starih, oštećenih i polomljenih saobraćajnih znakova, kao i postavljanje novih na odgovarajućim lokacijama.

“U gradu nedostaje dosta saobraćajnih znakova i ubrzano se radi na postavljanju prvih prioriteta, a to su znakovi koji se tiču direktno bezbednosti učesnika u saobraćaju. Plan je da se u što kraćem roku u skladu sa vremenskim uslovima završi prvi prioritet, a da se  nakon toga krene u sporedne ulice, gde je manja frekfencija saobraćaja”, rekao je Dragan Mirčić iz JKP za stambene usluge koje je upravljač putevima i dodao da su najkritičnije  raskrsnice gde nedostaju saobraćajnu znaci koji se tiču pešačkih prelaza, obaveznog  zaustavljanja i prava prvenstva prolaza.

Izvođač radova je firma Jevtović iz Bora koja će prema ugovoru tokom cele godine raditi na zameni saobraćajnih znakova.

“Mnogo vandalizma ima u gradu, dosta znakova je polomljeno i prefarbano, pa je ugovorom predviđeno postavljanje novih znakova, postavljanje novih konstrukcija, ispravljanje oštećenih znakova, pranje i uklanjanje nalepnica koje građani lepe kao na oglasnim tablama”, naglasio je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Iz gradskog budžeta je izdvojeno oko dva miliona dinara za vertikalnu signalizaciju, a redovnim održavanjem i nadogradnjom signalizacije očekuje se da će učesnici u saobraćaju biti bolje informisani o pravilima saobraćaja, čime će se povećati i svest o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa.

 

 

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here