9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Počinje isplata jednokratne novčane pomoći za domaćinstva pogođena junskim poplavama

Za domaćinstva koja su pretrpela štetu nastalu tokom junskih poplava, danas počinje isplata jednokratne novčane pomoći za koju su sredstva obezbeđena iz budžeta Grada Bora.

Na teritoriji grada Bora formirano je 5 komisija za procenu štete i obilaze  domaćinstva koja su podnela zahteve za nadoknadu štete na nepokretnoj imovini, rekla je Jelena Ristić, direktorka Centra za socijalni rad.

“Podsećanja radi, sve je počelo 16.juna kada je na teritoriji grada Bora proglašena vanredna situacija usled elementarnih nepogoda, nakon čega su i formirane komisije za procenu štete. Komisije svakodnevno obilaze domaćinstva koja su uredno podnela zahteve za procenu i nadoknadu štete. Sva domaćinstva sa teritorije grada Bora do 30. jula na pisarnici Gradske uprave  mogu podneti zahtev za procenu štete. Komisija će izaći na teren i uraditi procenu, nakon čega će na osnovu zaključka komisije biti isplaćivana jednokratna novčana pomoć”, rekla je Jelena Ristić.

Rebalansom budžeta je izdvojeno 5 miliona dinara za pomoć svim domaćinstvima koja su pretrpela štetu, bilo na zemljištu, pomoćnim ili stambenim objektima.

Do sada je podneto 200 zahteva, a uplata je izvršena na blizu 80 tekućih računa građana za koje postoji zaključak komisije o visini štete.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here