0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Sanacijom krova učenicima OŠ Dušan Radović obezbeđeni uslovi za sportske aktivnosti

U osnovnoj školi Dušan Radović u Boru završeni su radovi na sanaciji krova iznad fiskulturne sale. Vrednost radova procenjena je na 5,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.

Sanacijom krova rešiće se dugotrajni problemi prokišnjavanja koji su uzrokovali oštećenja plafona i zidova unutar sale.

„Grad Bor je za saniranje krova izdvojio 5,5 miliona dinara kako bi učenici imali što kvalitetnije uslove za realizaciju sportskih aktivnosti. Nastavićemo sa izvođenjem radova na objektu škole u cilju jačanja svih sportskih kompentencija učenika, jer ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost“, rekao je član Gradskog veća Aleksandar Bogosavljević.

On je dodao da će uskoro početi i radovi na sanaciji krova i fasade na osnovnim školama Branko Radičević, Sveti Sava i Vidovdan , što je dobra vest za učenike koji pohađaju ove tri škole.

Kako bi se otklonile sve posledice prokišnjavanja, biće neophodno sanirati i oštećene plafone i zidove unutar fiskulturne sale, kako bi učenici ove škole mogli da realizuju časove fizičke kulture.

Natalija Đurić bibliotekar i stručni saradnik škole, zahvalila se lokalnoj samoupravi koja je omogućila sanaciju krova kako bi se nastavnicima i učenicima obezbedili bezbedni i kvalitetniji uslovi za rad i nastavnika i učenika.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here