16 C
Bor
13, jul, 2024

OŠ „Stanoje Miljković“ u Metovnici dobila novi kotao za kvalitetnije grejanje

Zahvaljujući finansijskoj podršci iz Gradskog budžeta, osnovna škola “Stanoje Miljković”  u Metovnici obezbedila je novi kotao za grejanje, kako bi  grejanje učionica i ostalih prostorija u ovoj školi bilo kvalitetnije.

“Instalacijom nove kotlovske jedinice ukupne snage 350 Kw mi smo rešili dugogodišnji problem zagrevanja školskih prostorija ovde u izdvojenom odeljenju škole u Metovnici”, istakao je Aleksandar Vlahović, direktor OŠ “Stanoje Miljković”.

Iz Gradskog budžeta izdvojeno je tri miliona dinara za izgradnju i uređenje nove kotlarnice, kao i kupovinu novog kotla, istakao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora, prilikom obilaska škole u Metovnici. On je dodao da je obaveza lokalne samouprave da brine o predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim obrazovnim ustanovama i da ulaže u svoju budućnost, a to su deca.

“Grad je izdvojio 3 miliona dinara za izgradnju i uređenje nove kotlarnice i kupovinu novog kotla koji je školi u Metovnici bio neophodan. Kotao je više namenski, ili kao što rekoše u selu dvonamenski, on će služiti za grejanje škole i mesne zajednice, tako da smo postigli duplo dobro, uradili smo dve dobre stvari za Metovnicu”, naglasio je Nikola Marić.

Tokom prošlogodišnje grejne sezone bilo je ozbiljnih problema sa kotlom, ali su učionice bile tople zahvaljujući radnicima škole koji su sami sanirali sve što je bilo potrebno.

Stari kotao prethodnih godina grejao je samo školu, a sada će zahvaljujući novom kotlu biti tople i prostorije đačke kuhinje, ambulante, mesne zajednice, Kluba penzionera, Lovačkog udruženja i Doma kulture.

 “Grad je izdvojio još 14 miliona dinara za uređenje krova škole u OŠ  “Stanoje Miljković “u Metovnici i Brestovcu i to je još jedan pokazatelj kako mi kao grad radimo, a  to je ulaganje u infrastrukturu, ulaganje u škole, selo se bez škole gasi, tako da je naše da ulažemo u škole, da ulažemo u infrastrukturu sela i da  našim ljudima na selu omogućimo bolji život”, rekao je Marić.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here