20 C
Bor
20, jul, 2024

Obnova Donje Bele Reke: Novi put za tri domaćinstva

Posle junskih poplava koje su pogodile i Donja Bela Reku, tri domaćinstva ostala su odsečena od sela. Kako bi im se što pre omogućilo normalno funkcionisanje i prilaz vozilima i mehanizacijom do kuća, JKP “3.oktobar”  probilo je novu trasu puta koji je nasipan rizlom u dužini od 120 metara, a urađena je i rekonstrukcija puta u dužini od 80 metara.

 

“Tri domaćinstva su dobila put kojim sada mogu i mehanizacijom da izađu do sela i omogućili smo im i pešačke staze preko reke, takozvano brvno, da ne bi ukoliko dođe do bujičnih voda došlo i do plavljenja kuća pored reke”, rekao je Nenad Kračunović, v.d. direktora JKP “3.oktobar”.

 

Nastavlja se nasipavanje puteva u Šarbanovcu, a zatim slede Luka i Tanda. Očekuje se da će se u naredne dve nedelje završiti sanacija puteva oštećenih u poplavama.

“Kada se dese katastrofe kao što su se desile poplave i bujice, kada se izliju reke, obaveza Grada je da reaguje i da proba da reši sve probleme na terenu. Grad Bor je na inicijativu gradonačelnika i Štaba za vanredne situacije izdvojio sto miliona dinara za saniranje posledica poplave, putnih pravaca i vodotokova, kako bi omogućili svakom domaćinstvu nesmetan prilaz do kuće”, istakao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here