17 C
Bor
20, jul, 2024

Grad Bor ističe se podrškom obrazovanju: Besplatni udžbenici, stipendije, nagrade i podrška đacima kao prioritet lokalne samouprave

Za razliku od većine lokalnih samouprava na teritoriji Republike Srbije, grad Bor pridaje veliki značaj obrazovanju. Pored nabavke udžbenika za osnovce i pribora za đake prvake, iz gradskog budžeta se izdvajaju i sredstva za stipendiranje učenika i studenata, a nosioce Vukove diplome i učenike generacije svake godine nagrađuju lap topovima.

„Obezbeđivanjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola, pomažemo roditeljima u smanjivanju tekućih troškova neophodnih za život. Ako pogledamo druge lokalne samouprave, uvidećemo da smo u izuzetnoj prednosti što se tiče ulaganja na ovom polju. Iskreno se nadam da naši sugrađani prepoznaju ovaj čin Grada Bora kao nešto što izuzetno doprinosi boljim uslovima života, a što nas izdvaja od drugih lokalnih samouprava“, naglasio je Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća zadužen za oblast prosvete i demografskog razvoja.

Кao i prethodnih i ove godine, osnovce će 1. septembra u školskim klupama čekati udžbenici koje je za njih obezbedio grad Bor. Iz lokalnog budžeta ove godine je izdvojeno 18 miliona i tristotine hiljada dinara za kupovinu udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda, kao i sav neophodan pribor koji pokriva celu školsku godinu za đake prvake.
Svi udžbenici, uključujući i udžbenike za učenike drugog obrazovnog ciklusa, odnosno za đake od petog do osmog razreda, koje je kupila kompanija „Serbia ZiJin Mining“ i pribor za đake prvake su isporučeni školama. Takođe, za mališane koji ove godine polaze u prvi razred kompanija je obezbedila i školske rančeve.


Кupovina udžbenika za osnovce ima za cilj podršku obrazovanju najmlađih sugrađana i od izuzetnog je značaja za budućnost dece i razvoj lokalne zajednice. Grad Bor je primer kako lokalne samouprave mogu da se posvete unapređenju obrazovnog sistema za buduće generacije.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here