17 C
Bor
20, jul, 2024

Korak bliže ostvarenju dugoočekivane nove bolnice

Grad Bor je nakon što je Vlada Republike Srbije donela rešenje o eksproprijaciji zemljišta za izgradnju nove bolnice započeo proces eksproprijacije i očekuje se da će do 10. septembra sve parcele biti u vlasništvu Grada.


Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić sa saradnicima, direktoricama Doma zdravlja i Opšte bolnice, predstavnicima urbanizma i načelnicom Gradske uprave je obišao lokaciju na kojoj će biti izgrađena nova bolnica, ali i nova crkva i dečije obdanište.

„Od ukupno deset rešeno je 7 parcela i najkasnije do 10. septembra zemljište će biti u vlasništvu grada Bora. Nakon toga idemo u ministarstvo zdravlja da razgovaramo sa doktorima o potrebama grada Bora, o kapacitetima bolnice i svemu onome što je neophodno da bi se dobila saglasnost ministarstva da se gradi bolnica, a onda ćemo budžetom za 2024. godinu predvideti sredstva za projektovanje nove bolnice. Po uredbi Vlade RS, a na zahtev ministarstva za javna ulaganja, jedinica lokalne samouprave po saglasnosti ministarstva zdravlja je u obavezi da izradi projekat po inputima koje dobije od ministarstva. Mi ćemo platiti izradu projekta za novu bolnicu a po završetku projekta očekujemo da se krene sa finansiranjem od strane Vlade RS. Projekat izgradnje bolnice finansiraće će država Srbija“, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Pored bolnice, na istoj lokaciji biće izgrađen i novi verski objekat, kao i dečije obdanište. Кompletan prostor između NGC, Doma zdravlja, kapije Bora i Novog tržnog centra će u narednom periodu biti novo mesto gde će građani Bora provoditi vreme, dodao je prvi čovek grada Bora.

Očekuje se da će nova bolnica doneti brojne prednosti, uključujući bolje uslove za lečenje pacijenata, modernu medicinsku opremu i adekvatan prostor za zdravstvene radnike.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here