-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Javna rasprava o nacrtu odluke o izradi plana detaljne regulacije za formiranje novog naselja

Članovi Gradskog veća usvojili su predloge zaključka o sprovođenju javne rasprave o nacrtu odluke o izradi plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja Čokanjica i izgradnju solarne elektrane Brestovac 1 i Brestovac 2.

Prema odredbama plana generalne regulacije gradskog naselja Bor, predviđena je izgradnja stambenog naselja za kolektivno stanovanje u zoni južno od Bora 2,  u mestu Čokanjica.  S obzirom da je  u poslednje vreme povećana potreba za stambenim jedinicama, izgradnjom novog stambenog naselja grad bi se dodatno proširio. Izrada plana predviđena je u narednih 12 meseci, a javna rasprava o ovoj odluci trajaće od 8 do 22 septembra. Sva zainteresovana lica mogu prisustvovati okruglom stolu koji će se održati 18 septembra, objasnila je Dragana Nikolić Negranović, zamenik načelnika Odeljenja za urbanizam.

Javna rasprava biće sprovedena i o izgradnji solarnih elektrana.

“Radi se izgradnja solarnih elektrana manjeg kapaciteta. Severozapadno od Brestovca kupljeno je zemljište od strane „Solar Power East“ gde će se izgraditi dve solarne elektrane. Javna rasprava biće sprovedena od 8 do 22 septembra, dok će okrugli sto biti održan 18 septembra”, naglasila je Dragana Nikolić Negranović .
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here