12 C
Bor
29, sep, 2023

Rekonstrukcija dela vodovodne mreže na Borskom Jezeru osigurava vodu za 100 domaćinstava

Zbog dotrajalosti mreže i sve češćih kvarova na delu vodovodne mreže na Borskom jezeru, JKP “Vodovod” rekonstruisali su deo mreže u dužini od 350 metara. Zamenjene su cevi, povećan je i protok vode tako da će više od 100 domaćinstava u naselju iznad kampa imati stabilno i kvalitetno snabdevanje pijaćom vodom.

“Kako se naselje razvijalo nije se vodilo računa o tome da je neophodno dodatno obezbediti kapacitete za priklučenje. Obišli smo teren i razgovarali sa meštanima koji grade nove vikendice i koji će se priključiti na novu  mrežu”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

 

Pored rekonstrukcije dela mreže, radi se i deo za odvod atmosferske kanalizacije koji je takođe bio problem u ovom naselju, a po završetku radova biće asfaltiran i put.

“Tako ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu, znači deo zamene komunalne infrastrukture,vodovoda i kanalizacije tamo gde je neophodno, a nakon toga ide asfaltiranje i uređenje naselja, deo po deo. U budžetu ima dovoljno finansijskih sredstava za sve radove, ali je potrebno napraviti plan i dinamiku uređenja”, dodao je prvi čovek Bora.

Pored rekonstrukcije i izgradnje novih vodovodnih mreža JKP “Vodovod” radi i na drugim projektima kao što su projekti uređenja kanalizacione mreže u selima.

“Krenuli smo od Zlota, nastavljamo u Šarbanovcu, zatim u Metovnici, Brestovcu, D.B. Reci i Oštrelju. Ove godine biće urađeni projekti, a naredne godine krenućemo u realizaciju tih projekata”, objasnio je Goran Pavić, director JKP “Vodovod”.

 

Iz gradskog budžeta je za ove radove izdvojeno 600 hiljada dinara.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here